«Με τα ρόπαλα αυτά στις πορείες βαράνε τους αστυνομικούς»

Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, κατέθεσαν επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για τον χρόνο καταβολής του εφάπαξ των συνταξιούχων ναυτικών του ΝΑΤ.

Από το 2009 έως σήμερα οφείλονται εφάπαξ σε συνταξιούχους ναυτικούς του ΝΑΤ, καταγγέλλουν στην ερώτησή τους, τονίζοντας ότι «η πολιτική των μέχρι τώρα κυβερνήσεων στη ναυτιλία ήταν πολιτική μείωσης των οργανικών θέσεων σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων, με αποτέλεσμα να υπάρχει κάθετη μείωση των εισφορών στα ταμεία τους».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κ.κ. Πετράκος, Δρίτσας, Κριτσωτάκης, Λαφαζάνης, Στρατούλης, Σαμοΐλης και Συρμαλένιος, αναφέρουν ότι σήμερα όλα τα ταμεία των ναυτικών, εξαιτίας της ασκούμενης διαχρονικά ναυτιλιακής πολιτικής, έχουν οδηγηθεί σε οικονομική κατάρρευση, με αποτέλεσμα εκατοντάδες ναυτικοί να περιμένουν να λάβουν χρόνια το εφάπαξ και μάλιστα όπως τονίζουν, ορισμένοι από αυτούς έχουν πεθάνει.

Οι βουλευτές ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό, τι μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση προκειμένου να ενισχυθούν τα έσοδα των ταμείων των ναυτικών και αν θα προχωρήσει στις αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου να λάβουν όλοι οι συνταξιούχοι που δικαιούνται από το ΝΑΤ το εφάπαξ τους.

Πηγή άρθρου: NewsBeast.gr