Με προβληματίζουν τα πανηγύρια – Κατάργηση του ορίου έξι ατόμων ανά τραπέζι – Newsbeast

Τον προβληματισμό του για τη χαλάρωση των μέτρων αυτοπροστασίας από τον κορονοϊό, ιδίως δε για τις εικόνες στα πανηγύρια, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, δεν μίλησε όμως για απαγορεύσεις επί του παρόντος, αλλά αποκάλυψε ότι έχει προτείνει να καταργηθεί ο περιορισμός των έξι ατόμων ανά τραπέζι στην εστίαση.

Γράφει η Βίκυ Σαμαρά

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ειδικότερα ότι ανησυχεί για τη χαλάρωση που βλέπει, παραδέχθηκε πάντως ότι ήταν αναμενόμενο μετά από σχεδόν τρεις μήνες πειθαρχίας, σημειώνοντας ότι παντού στον κόσμο βλέπουμε τέτοια φαινόμενα χαλάρωσης. Τόνισε όμως ότι κάθε πολίτης έχει μία υποχρέωση απέναντι στον εαυτό του, στους συμπολίτες του και ιδίως τους ηλικιωμένους και τους χρόνια πάσχοντες.

«Να είμαστε υπεύθυνοι στη συμπεριφορά μας σημαίνει: μάσκες εκεί που πρέπει να φοράμε μάσκες. Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι εργαζόμενοι κυρίως στην εστίαση και τον τουρισμό» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Από εκεί και πέρα τα ζητήματα των κοινωνικών αποστάσεων είναι πιο δύσκολα. Τα πανηγύρια μας έχουν προβληματίσει. Τα έχουμε συζητήσει με τις υγειονομικές μας επιτροπές. Δεν είμαι έτοιμος να ανακοινώσω κάτι διαφορετικό σήμερα, από τις γενικές συστάσεις που ισχύουν. Χρειάζεται όμως προσοχή. Δεν κινούμαστε σε αυτή την κατεύθυνση της απαγόρευσης, εκτός αν αλλάξουν τα δεδομένα» δήλωσε επίσης ο κ.Μητσοτάκης.

«Αυξημένη επιτήρηση πρέπει να υπάρχει, όπως υπάρχει γενικά συνολικά στο πώς διασκεδάζει ο κόσμος. Έχουμε πει ότι αυτό το καλοκαίρι είναι διαφορετικό. Το να πας να φας με την οικογένειά σου ή με μία παρέα έξω, δεν δημιουργεί κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα. Για αυτό η δική μου εισήγηση είναι να καταργήσουμε τον περιορισμό των έξι ατόμων ανά τραπέζι. Πιστεύω ότι σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε. Έχω ζητήσει από την επιτροπή να τοποθετηθεί επί του θέματος» είπε επίσης ο πρωθυπουργός.

Τόνισε όμως ότι το να βρεθεί κανείς σε ένα κλειστό χώρο χωρίς αποστάσεις και χωρίς μάσκα, προφανώς δημιουργεί προβλήματα.Πηγή άρθρου www.newsbeast.gr