Με διάρκεια μίας ώρας οι παρελάσεις στη χώρα

Estimated read time 1 min read

Κανονικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις –στρατιωτική και μαθητικές– για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Περιορισμός τίθεται στη διάρκεια, που δεν μπορεί να υπερβαίνει τη μία ώρα.

Οπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Εσωτερικών, τόσο οι παρελάσεις όσο και οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν κανονικά, όπως είχε καθοριστεί με σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο στις 13 Οκτωβρίου 2021. Συγκεκριμένα, κανονικά θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης στις 27 Οκτωβρίου, όπως είθισται παραδοσιακά, ωστόσο θα έχει συνολική διάρκεια 60 λεπτών.

Μόνο στρατιωτικά τμήματα την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη – Απαγορευτικό για την Ημαθία.

Στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί την ημέρα της εθνικής εορτής, θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα και επίσης θα ολοκληρωθεί εντός μιας ώρας.

Σημειώνεται ότι λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας. Νωρίτερα χθες επικράτησε σύγχυση καθώς η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είχε ανακοινώσει ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, όπως καθορίζεται με έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών. Ωστόσο, στη συνέχεια το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση, καθώς υπήρξε παρερμηνεία της αναφοράς του υπουργείου Εσωτερικών «σε παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου». Η συγκεκριμένη φράση ερμηνεύτηκε ως ματαίωση της μαθητικής παρέλασης που πραγματοποιείται στις 27 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Δεν θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής εορτής στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη. Την προηγούμενη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε εκτάκτως σύσκεψη με τη συμμετοχή των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, ιατρών από τα νοσοκομεία της περιφέρειας και εκπροσώπου του ΕΟΔΥ καθώς στη συγκεκριμένη περιφέρεια έχει παρουσιαστεί έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Ταυτόχρονα, η εμβολιαστική κάλυψη βρίσκεται 12% κάτω από τον μέσο όρο της χώρας, κοντά στο 45% του συνολικού πληθυσμού που έχει τη δυνατότητα να εμβολιαστεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη στις 16 Οκτωβρίου είχαν ακυρωθεί οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Βέροια για την απελευθέρωση της πόλης, με απόφαση του δημάρχου, όπως επίσης και σε άλλες πόλεις της περιφέρειας.

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author