Μεγάλη κινητοποίηση για την πυρκαγιά στην Εύβοια

Μεγάλη κινητοποίηση για την πυρκαγιά στην Εύβοια

Φωτογραφία αρχείου

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Οι φλόγες έχουν φτάσει στην είσοδο του χωριού στο Κρεμαστό. Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν βοηθούν στην κατάσβεση. Εξετάζουν σχέδιο εκκένωσης.

Συναγερμό έχει σημάνει πυρκαγιά που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση στα χωριά Γάϊα και Κρεμαστός του Δήμου Κύμης Αλιβερίου .

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο evima.gr o αντιδήμαρχος του δήμου Κύμης Αλιβερίου Κώστας Δημάς οι φλόγες έχουν φτάσει στην είσοδο του χωριού στο Κρεμαστό.

Ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας ο Γιώργος Κελαϊδίτης μιλώντας ανέφερε (evima.gr) πως η φωτιά βρίσκεται «σε απόσταση αναπνοής από το χωριό» και από κοινού με τον διοικητή της πυροσβεστικής εξετάζουν σχέδιο εκκένωσης καθώς «κινείται προς τα πρώτα σπίτια και οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί».

Στο σημείο επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 1 ομάδα Πεζοπόρου τμήματος, 10 οχήματα καθώς και 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο, ωστόσο οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.


► Σημειώνεται ότι από την ίδια περιοχή είχε ξεκινήσει η μεγάλη φωτιά το 2007 που είχε κάψει όλη τη Νότια Εύβοια.

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr