Μεγάλη κινητοποίηση για επικίνδυνη πυρκαγιά στην Επισκοπή – Ξεκινούν ρίψεις από ελικόπτερο

Estimated read time 1 min read

Tην κινητοποίηση μεγάλων δυνάμεων της ΠΥ Ιεράπετρας και εθελοντών έχει προκαλέσει μια πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από λίγο δίπλα ακριβώς στον οικισμό της Επισκοπής στην κοινότητα Κάτω Χωριού

Στο σημείο βρίσκονται ήδη 6 οχήματα από την Ιεράπετρα ενώ έχουν κληθεί επιπλέον πυροσβεστικά οχήματα από τον Άγιο Νικόλαο και τη Σητεία.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε σε σημείο κοντά στη δεύτερη διασταύρωση της κοινότητας στο δρόμο προς Παχειά Άμμο για άγνωστο λόγο.

Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή κάνουν τη φωτιά ιδιαίτερα επικίνδυνη και όλες οι Πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν προσπαθούν να τη θέσουν υπό έλεγχο πριν λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις, και απειλήσει είτε την κοινότητα είτε μεγάλες αγροτικές εκτάσεις που βρίσκονται τριγύρω.

Στο σημείο λίγο πριν τις 5 το απόγευμα σπεύδει ελικόπτερο για να ξεκινήσει εναέριες ρίψεις νερού.

O περιφερειακός δρόμος γύρω από την Επισκοπή όπου και έχει ξεκινήσει η πυρκαγιά είναι κλειστός και οι οδηγοί που μετακινούνται από και προς Ιεράπετρα κινούνται μέσα από την κοινότητα της Επισκοπής, ενώ μέχρι και λίγο πριν τις 6 το απόγευμα το ελικόπτερο συνέχιζε τις ρίψεις με το μέτωπο να φαίνεται πως σε πρώτη φάση έχει αντιμετωπιστεί.

Aναζητήστε την κοινότητα του Radiolasithi.gr στο Viber, ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Bρείτε μας και στο
Υoutube,  στο Instagram και στο Facebook Πηγή άρθρου radiolasithi.gr

You May Also Like

More From Author