Μεγάλες φωτιές σε Ρόδο, Αγρίνιο και Σουφλί – εκκενώνονται οικισμοί

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στη Ρόδο: χωρίς ρεύμα μεγάλο τμήμα του νησιού, εκκενώθηκε το στρατόπεδο Καλαμώνα, απομακρύνθηκαν οι επισκέπτες από την Κοιλάδα των Πεταλούδων. Στο Αγρίνιο εκκενώθηκαν προληπτικά δύο οικισμοί. Φωτιά και στο Δίλοφο Φαρσάλων

Πολλά πύρινα μέτωπα έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα, με τις φωτιές να συνδράμουν οι υψηλές θερμοκρασίες και οι κατά τόπους ισχυροί άνεμοι.

Αναλυτικότερα, πυρκαγιά εξελίσσεται σε δασική έκταση στην περιοχή Παντάνασσα Ρόδου, με την πυροσβεστική να έχει προτείνει την προληπτική απομάκρυνση των επισκεπτών από την Κοιλάδα των Πεταλούδων. Επίσης, εκκενώθηκε και το στρατόπεδο Καλαμώνα.

→ κλικάρετε για να δείτε τον χάρτη σε μεγαλύτερο μέγεθος

Μεγάλο τμήμα του νησιού είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας της φωτιάς. Σύμφωνα με την τοπική Ροδιακή, οι αρχές έχουν εφαρμόσει σχέδιο εκκένωσης των σπιτιών και των επιχειρήσεων που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή.

Επί τόπου βρίσκονται και επιχειρούν 30 πυροσβέστες, με 12 οχήματα, 3 ελικόπτερα και το Beriev-200. Συνδρομή παρέχουν ο Ε.Σ., εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ. Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης με πεζοπόρο τμήμα από τη Σάμο.

Στο Αγρίνιο ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Παραδείσι Αγρινίου. Κι εδώ έγινε προληπτική εκκένωση των οικισμών Παραδείσι και Μπερμπάτι.

→ κλικάρετε για να δείτε τον χάρτη σε μεγαλύτερο μέγεθος

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 51 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 16 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν μηχανήματα και υδροφόρες ΟΤΑ..

Εξάλλου, σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κοτρωνιά του δήμου Σουφλίου. Επί τόπου βρίσκονται 57 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 24 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν ο Ε.Σ. και υδροφόρες ΟΤΑ. 

Φωτιά και στο Δίλοφο Φαρσάλων

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επίσης πυρκαγιά που σήμερα το απόγευμα της Κυριακής στο όρος Κιτίκι στην περιοχή του Δίλοφου Φαρσάλων. 

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 13 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας, με 25 άτομα, εξαμελές πεζοπόρο τμήμα και 6 υδροφόρα οχήματα. 

Επίσης, από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη.

Τέλος, καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει το πύρινο μέτωπο στη Ζήρια Αχαΐας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ωστόσο η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr