«Μαϊμού» εμβολιασμοί – Έρευνα από το Εσωτερικών Υποθέσεων

Η Διεύθυνση των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ ανέλαβε την διερεύνηση της υπόθεσης με τα εικονικά πιστοποιητικά στο κέντρο υγείας Παλαμά Καρδίτσας, καθώς και τις προεκτάσεις της.

Πρόκειται για την υπόθεση με την αρνήτρια νοσηλεύτρια του νοσοκομείου Κοζάνης, η οποία φέρεται να έχει εμβολιαστεί και εκείνη εικονικά στο κέντρο της Καρδίτσας.

Υπενθυμίζεται, ότι ο εισαγγελέας Εφετών Λάρισας, ο κύριος Δασκαλόπουλος, είχε διατάξει την διενέργεια ποινικής προκαταρτικής εξέτασης την οποία είχε αναλάβει ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καρδίτσας διερευνώντας όλες τις πτυχές της υπόθεσης. Τόσο για αυτούς που εξέδωσαν τα εικονικά πιστοποιητικά αλλά και για αυτούς που τα παρέλαβαν.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ, μια από τις πτυχές της υπόθεσης αυτής είναι η φιλική και οικογενειακή διάσταση καθώς η συγκεκριμένη διοικητική υπάλληλος φαίνεται ότι είναι μέλος μιας πολύτεκνης οικογένειας και περισσότερα από 33 εικονικά πιστοποιητικά φαίνεται ότι ανήκουν σε φίλους, συγγενείς και μέλη της οικογένειάς της.

Στην περίπτωση που ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος της σε βαθμό κακουργήματος για την παράβαση των διατάξεων της διάδοσης του κοροναϊού αυτό θα προκαλέσει την άρση τραπεζικού απορρήτου προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει οικονομική συναλλαγή μεταξύ της ίδιας και αυτών που παρέλαβαν τα πλαστά πιστοποιητικά.

Την ίδια στιγμή δυστυχώς είναι πολλοί αυτοί που παίρνουν το θέμα αψήφιστα όχι μόνο για τους εαυτούς τους αλλά και για το κοινωνικό σύνολο, και δεν διστάζουν να το παραδεχθούν και δημοσίως.

Έρευνα στην Κοζάνη

Τρία παρόμοια περιστατικά ερευνώνται στην Κοζάνη. Το ένα αφορά μια νοσηλεύτρια, της οποίας το πιστοποιητικό έχει εκδοθεί από τον Παλαμά Καρδίτσας, ενώ τα άλλα δύο, ενός γιατρού και μιας νοσηλεύτριας.

Σύμφωνα με το kozanimedia, η διοίκηση του Μαμάτσειου νοσοκομείου σε συνεργασία με την 3η ΥΠΕ,  διεξάγει έρευνα για να εξακριβωθεί πως μια νοσηλεύτρια  είχε πιστοποιητικό εμβολιασμού από τον Παλαμά Καρδίτσας. Η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια, ηλικίας 45-50 ετών, αρχικά δεν επιθυμούσε να κάνει το εμβόλιο κατά του κοροναϊού και στη συνέχεια προσκόμισε πιστοποιητικό εμβολιασμού από το Κέντρο Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας, υποστηρίζοντας ότι μετέβη εκεί επειδή είχε αρκετούς γνωστούς.

Ο διοικητής του Μαμάτσειου Στέργιος Γκανάτσιος ανέφερε πως «ούτως ή άλλως όλα τα πιστοποιητικά εμβολιασμού όλων των εργαζόμενων υπόκεινται σε εξονυχιστικό έλεγχο», ενώ ο εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων Δημήτρης Ντέντης, ερωτηθείς ανέφερε πως υπάρχει θέμα προς έρευνα και μόνο, αρνούμενος ευγενικά να παραθέσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το ζήτημα, πάντως, φαίνεται να απασχολεί τη διοίκηση του νοσοκομείου από την περασμένη Πέμπτη, ημέρα που ξεκίνησαν και οι σχετικές διαδικασίες έρευνας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ερευνώνται δυο, τουλάχιστον, ακόμη περιπτώσεις που, ενδεχομένως, δεν έχουν τηρήσει τις σχετικές διαδικασίες, με τη μια να αφορά σε γιατρό του Μαμάτσειου.

Έρευνες για πλαστά πιστοποιητικά στην Καβάλα

Δέκα (10) πιστοποιητικά νόσησης κατατέθηκαν από το προσωπικό του Νοσοκομείου Καβάλας τον τελευταίο μήνα, όλα μέσα από τις διαδικασίες του Νοσοκομείου, όπως αναφέρει ο διοικητής του, Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Ο διοικητής του νοσοκομείου θα προχωρήσει στην διαδικασία επιβεβαίωσής τους, προκειμένου να μην υπάρξει καμία αμφισβήτηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στοΠηγή άρθρου www.in.gr