Μαξίμου: Δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας να ζητεί παραβίαση του νόμου

Σκληρή απάντηση στο αίτημα Τσίπρα για αλλαγής στάσης της κυβέρνησης έναντι του αρχιδολοφόνου της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα έδωσε με ανακοίνωσή του αργά το βράδυ του Σαββάτου το Μέγαρο Μαξίμου.

Στην ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ όπου ζητείται ικανοποίηση του αιτήματος του καταδικασμένου σε 11 φορές ισόβια βαρυποινίτη διότι «η ζωή του κρέμεται από μια κλωστή», το πρωθυπουργικό γραφείο απαντά ότι οι νόμοι ισχύουν και για εκείνους που τους περιφρονούν.

«Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαδήλωναν σήμερα υπερ του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες Δ. Κουφοντίνα υπό το σύνθημα “όταν οι αντάρτες θα μπαίνουν στην Αθήνα το Σύνταγμα θα λέγεται πλατεία “Κουφοντίνα”,» αναφέρει η δήλωση του Μαξίμου.

«Ενας από τους πρώτους νόμους της κυβέρνησής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να δώσει ειδικά προνόμια στον Δ. Κουφοντίνα. Και σήμερα έρχεται ο κ.Τσίπρας και αντι να ζητήσει από τον καταδικασμένο να διακόψει την απεργία πείνας, καλεί την κυβέρνηση να κάνει δεκτό το αίτημά του να επιλέξει εκείνος την φυλακή στην οποία θα εκτίσει την ποινή του.

«Σε ένα Κράτος Δικαίου, ο νόμος ισχύει για όλους, ακόμη και για εκείνους που τους περιφρονούν, δεν δείχνουν ίχνος μεταμέλειας και προσβάλουν τη μνήμη των θυμάτων τους, κάνοντας επιδεικτικά βόλτες στα σημεία που τα δολοφόνησαν. Δεν είναι δυνατόν, όμως, ο Δ. Κουφοντίνας να επιλέξει εκείνος τη φυλακή κράτησης του υπό την απειλή της αυτοχειρίας. Θα μπορούσε να προσφυγει στη Δικαιοσύνη για τη μεταγωγή του, αλλά δεν το κάνει κι εκβιάζει.

«Με σεβασμό στο Κράτος Δικαίου και στις ανθρωπιστικές αξίες, παρέχεται στον κατάδικο κάθε δυνατη ιατρική φροντίδα. Προνομιακή μεταχείριση, όμως και παραβίαση της έννομης τάξης δεν είναι δυνατόν να ζητείται και μάλιστα από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης», αναφέρει η δήλωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr