Μαίνεται η φωτιά στην Αργολίδα, καλύτερη εικόνα σε Χαλκίδα, Ζάκυνθο και Σαλαμίνα

Φωτογραφία αρχείου

EUROKINISSI/ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ

Δύσκολη αναμένεται η νύχτα για τους κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή Αραχναίο του δήμου Ναυπλίου, όπου το πρωί της Κυριακής ξέσπασε πυρκαγιά που γρήγορα πήρε διαστάσεις και χρειάστηκε να εκκενωθεί ο οικισμός  Γκάτζια Επιδαύρου για προληπτικούς λόγους.

Μέχρι αυτή την ώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι σε εξέλιξη και αφού σκοτείνιασε έμειναν να επιχειρούν για την κατάσβεσή της 67 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 18  οχήματα. Νωρίτερα συνέδραμαν από αέρος 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Σε ύφεση είναι στο μεταξύ η φωτιά που εκδηλώθηκε  στο Βαθροβούνι Χαλκίδας, γύρω στις 4  το απόγευμα της Κυριακής.  Στην περιοχή επιχειρούν 51 πυροσβέστες , 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 22 οχήματα και υδροφόρες του δήμου Χαλκιδέων, ενώ όσο το έπετρεπαν οι συνθήκες επιχειρούσαν επίσης 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Οι προσπάθειες των πυροσβεστών θα συνεχιστούν όλη τη νύχτα για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς και την πρόληψη τυχόν αναζωπυρώσεων.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σε χαμηλή βλάστηση στον Άγιο Νικόλαο Σαλαμίνας, ενώ σε ύφεση βρίσκεται και η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Νερατζούλες στη Ζάκυνθο. Στο μέτωπο της Σαλαμίνας έσπευσαν 40 πυροσβέστες και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 12 οχήματα, ενώ την ημέρα επιχειρούσαν επίσης 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Στις Νερατζούλες Ζακύνθου επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα, ενώ νωρίτερα επιχειρούσαν επίσης 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Συνολικά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το τελευταίο 24ωρο, σε όλη την Ελλάδα εκδηλώθηκαν 49 δασικές πυρκαγιές.

Χάρτης επικινδυνότητας για τη Δευτέρα

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη , για αύριο Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορίνθου, ΠΕ Αργολίδας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr