Μίκης Θεοδωράκης: «Λύγισε» Η Οικογένεια Του

Estimated read time 1 min read

Κατανυκτική ήταν η ατμόσφαιρα στον Γαλατά Χανίων, που θα αποτελέσει την τελευταία κατοικία του Μίκη Θεοδωράκη. Ξεχωριστή στιγμή όταν η κόρη του Μαργαρίτα, άρχισε να τραγουδά για να αποχαιρετήσει τον πατέρα της. 

Γιώργος Θεοδωράκης

Ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη με την κόρη και τη σύζυγό του – NDP

«Κλαίνει τα δέντρα, τα σύννεφα κι οι φίλοι σου κλαίνε», τραγούδησε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, σε απόλυτη ησυχία, διατηρώντας την ψυχραιμία και την αυτοκυριαρχία της. Πρόκειται για το τραγούδι «Παλικάρι» που είχε τραγουδήσει με δωρικότητα ο αείμνηστος Γρηγόρης Μπιθικώτσης.

«Θα είσαι πάντα ζωντανός στις καρδιές όλων των ανθρώπων, μα περισσότερο στη δική μου καρδιά», είπε και οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε χειροκρότημα.

Μαργαρίτα Θεοδωράκη

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη συντετριμμένη

Η συγκίνηση ήταν διάχυτη, ειδικά όταν έφτασαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, ο γιος, η κόρη και τα εγγόνια του μεγάλου συνθέτη. 

Θεοδωράκης

Γιώργος Θεοδωράκης – NDP

Ο Γιώργος Θεοδωράκης, ανέκφραστος, με τη θλίψη από τον χαμό του πατέρα του να είναι εμφανής, έφτασε συνοδευόμενος από την κόρη και τη σύζυγό του. Λίγο αργότερα έφτασε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, αλλά και τα τέσσερα παιδιά της. 

Μαργαρίτα Θεοδωράκη

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη με τον γιο της – NDP

Έσπευσαν στο εσωτερικό του ναού και στάθηκαν στο πλάι του φέρετρου, σκυφτοί και θλιμμένοι για τον πατέρα, τον παππού που έφυγε για το αιώνιο ταξίδι. Ο εγγονός του, Άγγελος, συναισθηματικά φορτισμένος δεν μπορούσε να κρύψει το πένθος που αισθάνεται για τον χαμό του παππού του, που λάτρευε και θαύμαζε, όπως άλλωστε όλοι οι Έλληνες. 

Άγγελος Θεοδωράκης

Ο εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη, Άγγελος – NDP

Στο πλευρό τους ολόκληρη η Κρήτη, ολόκληρη η Ελλάδα, που αποχαιρέτησε ένα σύμβολο της τέχνης, αλλά και των αγώνων για την ελευθερία και τη δημοκρατία.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.Πηγή άρθρου www.star.gr

You May Also Like

More From Author