Μίκης Θεοδωράκης: «Λύγισε» Η Οικογένεια Του

Κατανυκτική ήταν η ατμόσφαιρα στον Γαλατά Χανίων, που θα αποτελέσει την τελευταία κατοικία του Μίκη Θεοδωράκη. Ξεχωριστή στιγμή όταν η κόρη του Μαργαρίτα, άρχισε να τραγουδά για να αποχαιρετήσει τον πατέρα της. 

Ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη με την κόρη και τη σύζυγό του – NDP

«Κλαίνει τα δέντρα, τα σύννεφα κι οι φίλοι σου κλαίνε», τραγούδησε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, σε απόλυτη ησυχία, διατηρώντας την ψυχραιμία και την αυτοκυριαρχία της. Πρόκειται για το τραγούδι «Παλικάρι» που είχε τραγουδήσει με δωρικότητα ο αείμνηστος Γρηγόρης Μπιθικώτσης.

«Θα είσαι πάντα ζωντανός στις καρδιές όλων των ανθρώπων, μα περισσότερο στη δική μου καρδιά», είπε και οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε χειροκρότημα.

Μαργαρίτα Θεοδωράκη

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη συντετριμμένη

Η συγκίνηση ήταν διάχυτη, ειδικά όταν έφτασαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, ο γιος, η κόρη και τα εγγόνια του μεγάλου συνθέτη. 

Θεοδωράκης

Γιώργος Θεοδωράκης – NDP

Ο Γιώργος Θεοδωράκης, ανέκφραστος, με τη θλίψη από τον χαμό του πατέρα του να είναι εμφανής, έφτασε συνοδευόμενος από την κόρη και τη σύζυγό του. Λίγο αργότερα έφτασε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, αλλά και τα τέσσερα παιδιά της. 

Μαργαρίτα Θεοδωράκη

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη με τον γιο της – NDP

Έσπευσαν στο εσωτερικό του ναού και στάθηκαν στο πλάι του φέρετρου, σκυφτοί και θλιμμένοι για τον πατέρα, τον παππού που έφυγε για το αιώνιο ταξίδι. Ο εγγονός του, Άγγελος, συναισθηματικά φορτισμένος δεν μπορούσε να κρύψει το πένθος που αισθάνεται για τον χαμό του παππού του, που λάτρευε και θαύμαζε, όπως άλλωστε όλοι οι Έλληνες. 

Άγγελος Θεοδωράκης

Ο εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη, Άγγελος – NDP

Στο πλευρό τους ολόκληρη η Κρήτη, ολόκληρη η Ελλάδα, που αποχαιρέτησε ένα σύμβολο της τέχνης, αλλά και των αγώνων για την ελευθερία και τη δημοκρατία.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.Πηγή άρθρου www.star.gr