Μήνυμα Μητσοτάκη για φρένο στους εμβολιασμoύς κυβερνητικών στελεχών

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020, 12:44

Τον εκνευρισμό και την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου προκάλεσε η εικόνα των υπουργών, γενικών γραμματέων, υφυπουργών και διοικητών να εμβολιάζονται και να φωτογραφίζονται πριν καν ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των υγειονομικών.

Έτσι, όπως γνωστοποιήθηκε σταματά ο κατά προτεραιότητα εμβολιασμός κυβερνητικών στελεχών. Συγκεκριμένα, όπως τόνισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη «ο συμβολισμός του θέματος εξαντλήθηκε στον εμβολιασμό του πρωθυπουργού και της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας και ολοκληρώνεται σήμερα με τον εμβολιασμό του κ. Κουτσούμπα».

Η κ. Πελώνη πρόσθεσε ότι «από εκεί και πέρα υπήρξε μια λίστα που αφορούσε κρίσιμες λειτουργίες του κράτους και της κυβέρνησης. Μέχρι χθες εμβολιάστηκαν 66 κυβερνητικά στελέχη και κρατικοί λειτουργοί στα 1.128 άτομα συνολικά που εμβολιάστηκαν και εδώ κλείνει η λίστα».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι τα υπόλοιπα άτομα που βρίσκονταν στη λίστα θα εμβολιαστούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει δώσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για όλο τον πληθυσμό.

«Τα κυβερνητικά στελέχη που εμβολιάστηκαν μέχρι σήμερα είναι τα κυβερνητικά στελέχη που κρίθηκε ότι βρίσκονται σε κρίσιμα πόστα προτεραιότητας, ότι δεν πρέπει να λείψουν από τη θέση τους», τόνισε η κ. Πελώνη και πρόσθεσε: «Προφανώς υπάρχουν κρίσιμες λειτουργίες της κυβέρνησης οι οποίες δεν μπορούν να μπουν στον αυτόματο αν συμβεί κάτι. Σας θυμίζω την περίπτωση του κ. Πλακιωτάκη. Η προτεραιοποίηση έχει γίνει από την εθνική επιτροπή εμβολιασμών, σε ό,τι αφορά τις αναρτήσεις τις χθεσινές επειδή δόθηκε μια λάθος εικόνα, κακώς έγιναν αυτές οι αναρτήσεις».

Η κ. Πελώνη σημείωσε ότι το Μέγαρο Μαξίμου αποδοκιμάζει και τις πανηγυρικές αναρτήσεις υπουργών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή των εμβολιασμό τους. Σχολιάζοντας τις selfies είπε ότι «κακώς έγιναν, ο συμβολισμός του θέματος εξαντλήθηκε στο ανώτατο επίπεδο και δεν χρειαζόταν τίποτα παραπάνω. Κακώς υπήρχαν αυτές οι αναρτήσεις».

Πηγή άρθρου www.liberal.gr