Λοβέρδος: Η επιστροφή στη δραχμή, θα προκαλέσει αυξήσεις κατά 60%

Λοβέρδος: Η επιστροφή στη δραχμή, θα προκαλέσει αυξήσεις κατά 60%

Κατά της επιστροφής στη δραχμή τάχθηκε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος εκτίμησε ότι το ενδεχόμενο όχι μόνο δεν αποτελεί λύση για την Ελλάδα, αντιθέτως θα αυξήσει το σημερινό επίπεδο ζωής κατά 60%.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο Ανδρέας Λοβέρδος εκτίμησε ότι η χώρα βρίσκεται στην τελευταία αλλά πολύ δύσκολη χρονιά, επισημαίνοντας ότι αν στο τέλος της Άνοιξης έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα, έως το τέλος του χρόνου θα μπορούμε να μιλήσουμε για ανάκαμψη.

Σημείωσε πως η κυβέρνηση Παπαδήμου θα παραμείνει έως τις εκλογές, καθώς κανείς δεν θα αναλάβει την ευθύνη να αφήσει την χώρα αυτή χωρίς κυβέρνηση.

Ξεκαθάρισε ακόμη ότι δεν έχει θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν ανοίξει οι διαδικασίες.

Αναφορικά με τις κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας, είπε ότι η απελευθέρωση των φαρμακείων έχει συντελεστή και επέκρινε τους συλλόγους σε Αττική και Θεσσαλονίκη που δημιουργούν προβλήματα προσαρμογής.

Δήλωσε πως «αγκάθι» παραμένει η απελευθέρωση του ωραρίου και πρόσθεσε πως το κράτος οφείλει 350 εκατομμύρια ευρώ από το 2011.

Οι συντονισμένες κινητοποιήσεις γιατρών και φαρμακοποιών στόχο έχουν να μην λειτουργήσει ο ΕΟΠΥΥ, είπε χαρακτηριστικά.

More From Author