Λιγνάδης: Έρχονται και νέες σοκαριστικές καταγγελίες εις βάρος του – Σε κελί της ΓΑΔΑ μέχρι την απολογία του

Ολοένα και πληθαίνουν οι κατηγορίες που καταφθάνουν στα δικηγορικά γραφεία από θύματα του Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος κρατείται στη ΓΑΔΑ από το βράδυ του Σαββάτου με την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή.

Σήμερα, Δευτέρα αναμένεται να καταθέσουν στον εισαγγελέα δύο ακόμα μάρτυρες, άντρες περίπου 20 ετών, με αφορμή τη μηνυτήρια αναφορά του 40χρονου που είναι ο πρώτος ο οποίος είχε κατηγορήσει τον Δημήτρη Λιγνάδη ενώπιον της Δικαιοσύνης για βιαμό και αποπλάνηση με τα αδικήματα όμως να έχουν στην περίπτωσή τους παραγραφεί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην περίπτωση που έχουν διαπραχθεί αδικήματα -πλημμεληματικού ή κακουργηματικού χαρακτήρα- σε βάρος των δύο συγκεκριμένων αγοριών, όταν ήταν ανήλικα, αυτά δεν έχουν παραγραφεί.

Τα όσα αποκάλυψε την Κυριακή το Documento για τα όσα βίωσε ο 14χρονο τότε Α.E στα χέρια του «ηθοποιού – σκηνοθέτη» συγκλονίζουν αλλά και το τί ακριβώς συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια στο σπίτι του – κολαστήριο στο Μεταξουργείο. Παρά την εικόνα προσφιλούς και ευγενούς προσώπου που καλλιεργούσε στη γειτονιά, οι μαρτυρίες γειτόνων του οδηγεί με βεβαιότητα στο συμπέρασμα ότι τα πεπραγμένα του αποτελούσαν κοινό μυστικό στην πολυκατοικία.

Ο καλλιτέχνης που μέσω του συνηγόρου του έχει διαμηνύσει πως αρνείται την κατηγορία, θα λάβει τη Δευτέρα, αντίγραφο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του έτσι ώστε να οργανώσει την άμυνα του έναντι των στοιχείων που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο. Το  «κατηγορώ» των εισαγγελέων που άσκησαν ποινική δίωξη σε βάρος του, εστιάζεται σε δύο πράξεις βιασμού ανηλίκων που έχουν τελεστεί το 2010 και είναι του Α.E. που έφερε στο φως το Documento και το 2015.

Ο πρόεδρος του Σωματείου των Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας αναμένεται να καταθέσει στον Εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο τη Δευτέρα το πρωί. Ο κ. Μπιμπίλας έχει κληθεί να παραδώσει στον εισαγγελικό λειτουργό όσες καταγγελίες για σοβαρές πράξεις σεξουαλικής βίας έχει συλλέξει στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας που διενεργείται εντός του ΣΕΗ. Μάλιστα ο εισαγγελικός λειτουργός φαίνεται να έχει ζητήσει από τον μάρτυρα και καταγγελίες που αφορούν τον ήδη κατηγορούμενο κορυφαίο του θεάτρου αλλά και όσες άλλες διαθέτει σε βάρος άλλων ηθοποιών.

Η κατάθεση και το υλικό που θα παραδώσει στον Εισαγγελέα ο κ. Μπιμπίλας, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος για την εξέλιξη της έρευνας όσον αφορά το αποκαλούμενο me too στον θεατρικό χώρο.

Στη ΓΑΔΑ μέχρι την Τετάρτη ο Λιγνάδης

Στην ΓΑΔΑ επέστρεψε μετά τον εισαγγελέα ο Δημήτρης Λιγνάδης όπου θα κρατηθεί στην Ασφάλεια Αττικής, μέχρι την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι, οπότε και θα οδηγηθεί στον ανακριτή για απολογία, σχετικά με τις κατηγορίες σε βάρος του.

Ο κατηγορούμενος την Τετάρτη το μεσημέρι θα αναπτύξει τις θέσεις του στην ανακρίτρια της υπόθεσης και θα ακολουθήσει ,μετά από διαδικασία που αναμένεται πολύωρη, η κρίση των δικαστικών αρχών για την ποινική μεταχείριση του κορυφαίου θεατρικού προσώπου για τις πράξεις που του καταλογίζονται σε βάρος ανηλίκων ή οριακά σεξουαλικά ενηλίκων, δηλαδή 15 ετών, παιδιών.

Καταπέλτης ο Εισαγγελέας

Σύμφωνα με πληροφορίες στο ένταλμα με το οποίο συνελήφθη ο Δ. Λιγνάδης μετά και την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για βιασμό κατά συρροή, πέραν του γεγονότος ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής για τη διάπραξη αυτού του εγκλήματος τονίζεται σε σχέση με τη δράση του ότι:

Είχε μεθοδική και συστηματική προσέγγιση των θυμάτων του τα οποία ήταν σε μια ευαίσθητη ηλικία.

Εκμεταλλευόταν την επαγγελματική του ιδιότητα για να καλλιεργήσει κλίμα εμπιστοσύνης.

Τα θύματα του ήταν κυρίως αλλοδαποί και ανήλικοι στα οποία ασκούσε βία ή τα οδηγούσε σε κατάσταση αναισθησίας και ανικανότητας να αντιδράσουν.

Πολύ σημαντικό είναι αυτό που επισημαίνεται στο ένταλμα ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι έχει σχεδιάσει κ άλλες παρόμοιες πράξεις σε βάρος ανηλίκων, γεγονός που καταδεικνύει κατά τις αρχές την επικινδυνότητα του καθιστώντας έτσι μονόδρομο την έκδοση του εντάλματος σύλληψης.Πηγή άρθρου www.documentonews.gr