Λιακάδα και άνοδος της θερμοκρασίας το Σάββατο 30/1

Ο Σάκης Αρναούτογλου σημειώνει πως το Σάββατο θα επικρατεί ήλιος και ξαστεριά σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, ενώ θα σημειωθεί και άνοδος της θερμοκρασίας.

Ο γνωστός μετεωρολόγος μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ, είπε πως «σταδιακά μέσα στη νύχτα, προς τα ξημερώματα του Σαββάτου, θα υπάρχουν κάποιες βροχές και λίγο δυνατότερες στα Βορειοδυτικά. Το πρωί προς το μεσημέρι θα υπάρξει ηλιοφάνεια, ενώ θα υπάρχουν μερικές μπόρες στη Ρόδο και στο Καστελόριζο. Τις βραδινές ώρες θα επικρατήσει ξαστεριά σχεδόν σε όλη την χώρα, ενώ σε μερικές περιοχές θα υπάρχουν λίγα σύννεφα».

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι «η άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι αισθητότατη, όχι μόνο κατά την διάρκεια της ημέρας, αλλά και κατά την διάρκεια των βραδινών νυχτερινών ωρών. Δεν φαίνεται να έχουμε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, ακόμη και σε ορεινές περιοχές».

Στη συνέχεια, ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρθηκε στο καιρό της Αττικής και της Θεσσαλονίκης που θα έχει το Σάββατο.

«Η Αττική μέσα στη νύχτα θα έχει λίγη συννεφιά, ενώ τα μεσάνυχτα μπορεί να υπάρχουν τοπικές μπόρες. Το πρωί όμως και τις μεσημβρινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί . Μπορεί να υπάρξουν λίγα σύννεφα, αλλά γρήγορα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, ενώ το βράδυ θα υπάρξει ξαστεριά», είπε χαρακτηριστικά για την Αττική.

Για την Θεσσαλονίκη, ο Σάκης Αρναούτογλου πρόσθεσε ότι «μέσα στη νύχτα θα υπάρξουν συννεφιές, οι οποίες το ξημέρωμα θα δώσουν κάποιες τοπικές βροχές. Γρήγορα τα σύννεφα θα διαλυθούν και επικρατήσει ήλιος. Το βράδυ θα δημιουργηθούν λίγες αραιές συννεφιές».

{https://youtu.be/SupuQRlcLLU}

Ο καιρός το Σάββατο

Ακολουθεί η πρόγνωση του Σαββάτου για κάθε περιοχή της Ελλάδας, από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, που από τις προμεσημβρινές ώρες σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από τις προμεσημβρινές ώρες.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 και θα εξασθενήσουν από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Από τις προμεσημβρινές ώρες στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιώθει.
Ανεμοι: Αρχικά νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Nησιά Iονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που τις πρώτες πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Από τις προμεσημβρινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Αρχικά νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, γρήγορα όμως θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και από τις μεσημβρινές ώρες θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και από τις μεσημβρινές ώρες θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα βελτίωση.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ. Από νωρίς το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς και βαθμαία θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σάμος

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.Πηγή άρθρου www.ieidiseis.gr