«κ. Μητσοτάκη τελειώσατε – Δεν είπα ποτέ ότι ο κ. Τσίπρας με παρακολουθούσε»

Estimated read time 1 min read

EYROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

“Η πρωθυπουργία σας τελείωσε” είπε ο γραμματέας του ΜΕΡΑ25 στη σημερινή συζήτηση πολιτικών αρχηγών για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κουρέλιασε το Σύνταγμα εκτιμώντας παράλληλα ότι αυτή θα έχει ένα αργό βασανιστικό τέλος.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης υπογράμμισε πως το ζήτημα δεν είναι πέσει μόνο η κυβέρνηση αλλά η ολική ρήξη με το καθεστώς που ανέδειξε τη Ν.Δ. και τώρα την βάζει στον πάγο. Επιτέθηκε προσωπικά στον “εξευτελισμένο” και “ένοχο” Κ. Μητσοτάκη και του καταλόγισε τον ερντογανισμό και τον ορμπενισμό της χώρας, όπως επίσης μια νέα ολιγαρχική λεηλασία και τη θέσπιση καθεστώς απολυταρχίας, το οποίο νομιμοποιήθηκε εξ αριστερών από κ. Τσίπρα. 

Απάντησε στην αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τα περί καταγγελιών του για παρακολούθηση από την πρώην κυβέρνηση. “Πότε δεν είπα ότι με παρακολούθησε ο Τσίπρας ή ο ΣΥΡΙΖΑ με παρακολουθούσαν” είπε και εξήγησε πως ο τότε διοικητής της ΕΠΥ, του είχε ξεκαθαρίσει ότι επί θητείας του η Υπηρεσία δεν έχει παρακολουθήσει Έλληνες πολίτες παρά μόνο αν είναι σε επικοινωνία με άτομα στο εξωτερικό, που βρίσκονται στο στόχαστρο. “Δηλαδή τους ξένους που παρακολουθούσαν εμάς” είπε.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, το τηλέφωνό του παρακολουθούνταν από το 2015 στο πλαίσιο ενός συστήματος, που η νυν κυβέρνηση έκανε πολύ χειρότερο. Διευκρίνισε ότι παρακολουθούνταν από την NSA με τα στοιχεία να έχουν καταγραφεί  σε δικογραφία ισπανικών δικαστηρίων τον Οκτώβριο του 2020.

“Παρακολουθούνταν το τηλέφωνό μου, η γυναίκα του και ο Ασάνζ” και επεσήμανε πως είχε εγκαλέσει τον κ. Ρουμπάτη για διασπορά ψευδών για όσα έλεγα στο Eurogroup και με το Σόιμπλε. Αν με άκουγε που μιλούσε με τροϊκανό καλά έκανε” είπε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά τα εξής:

“Έχω πει κι άλλα όμως κ. Μητσοτάκη που επιλεκτικά δεν αναφέρετε: Για τα βανάκια της γερμανικής πρεσβείας που έκοβαν βόλτες έξω από τα υπουργεία μας. Για το τηλεφώνημα από τον Λευκό Οίκο στον JeffSachs, 10 λεπτά μετά από συνομιλία μας, να τον ρωτήσουν αν πιστεύει αυτά που του είπε ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών. Ναι, κε Μητσοτάκη, το ΜέΡΑ25 εγκαλούμε τον ΣΥΡΙΖΑ  επειδή άφησαν τον δικό τους αρχηγό της ΕΥΠ να σπέρνει ψεύδη προ του δημοψηφίσματος, επειδή επί Προεδρίας Βούτση, εδώ στη Βουλή, δεν ενημέρωνε τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εκθετικά αυξανόμενες άρσεις απόρρητου Ελλήνων πολιτών, επειδή δεν επανέφερε τουλάχιστον τις δημοκρατικές δικλείδες προστασίας των πολιτών του νόμου του 1994 του ΠΑΣΟΚ”.

“Αυτά όμως είναι πλημμελήματα μπροστά στα εγκλήματα” της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη που επεσήμανε πως ο κ. Τσίπρας δεν έθεσε υπό έλεγχό του την ΕΥΠ, δεν διόρισε επικεφαλής, έκοψε κι έραψε το νόμο, δεν δήλωσε βλαξ, δεν στράφηκε εναντίον του Τύπου. Εσείς τα κάνατε αυτά κ. Μητσοτάκη. Γι’ αυτό έχετε τελειώσει” υπογράμμισε.

Ο γ.γ. του ΜΕΡΑ25 διαμήνυσε πως το κόμμα του δεν θα δώσει πάτημα στον κ. Μητσοτάκη να συμψηφίσει τα εγκλήματά του με απαράδεκτες καταστάσεις του παρελθόντος. “Τι κάνει τα τελευταία χρόνια η ΕΥΠ για να αποτρέπει τις παρακολουθήσεις από την NSA, όπως εκείνες του Κ. Καραμανλή” ρώτησε για να σημειώσει πως υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα σε μια ΕΥΠ που παλεύει για μας και μιας ΕΥΠ που έχει παραδοθεί στην NSA.

Εκτός από τα παραπάνω το ΜΕΡΑ25 θα ζητήσει να συζητηθούν στην εξεταστική επιτροπή οι καταγγελίες για υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ.

“Ο Τζούλιαν Ασάνζ, ο Έντουαρντ Σνόουντεν μας έχουν καταδείξει μια : πλήρως αδιαφανή εταιρική και κρατική εξουσία, χωρίς λογοδισία στους πολίτες, από τα  Eurogroup μέχρι…” είπε ο κ. Βαρουφάκης και δεσμεύτηκε για ρήξη με καθεστώς καπιταλισμού και παρακολουθήσεων.

Τέλος, επέκρινε “τα απολιφάδια του ΛΑΟΣ στον κύριο κορμό της κυβέρνησης” θυμίζοντας την απάντηση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας στις επικρίσεις στελεχών του τότε κόμματος σχετικά με νομοσχέδιο του 2008. “Δεν είναι δουλειά του πρωθυπουργού να είναι θεσμικός προϊστάμενος της ΕΥΠ. Αυτό θα ταίριαζε σε άλλα καθεστώτα είχε απαντήσει σε επικρίσεις του ΛΑΟΣ” είπε πει Προκόπης Παυλόπουλος.

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author