Κώστας Καραμανλής: Δεν θα είμαι υποψήφιος

Κώστας Καραμανλής: Δεν θα είμαι υποψήφιος

Με μια λιτή δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές.

«Αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική μου διαδρομή.

Ως εκ τούτου δεν θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές.

Προφανώς, στηρίζω πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και υπηρετώ αδιαλείπτως επί μισό σχεδόν αιώνα.

Πιστός στην ιστορία της, την ιδεολογία, τις αρχές και τις αξίες της.

Με σεβασμό και αγάπη για τον κόσμο της και όλους τους Έλληνες πολίτες».

Το χρονικό της απόφασης

Πληροφορίες λένε ότι υπήρξε επικοινωνία χθες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ίδιο. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα.

Ενδεικτικό του καλού κλίματος είναι και η σχετική ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως θα είναι παρών στην προεκλογική εκστρατεία.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Κώστα Καραμανλή για τη διαχρονική προσφορά του στην παράταξη και τον τόπο. Προσωπικά, μάλιστα, δεν ξεχνώ ότι υπό τη δική του κομματική ηγεσία εντάχθηκα στην πολιτική.

Γνωρίζω ότι έχει πάντα στην καρδιά του τη Νέα Δημοκρατία. Πολύ περισσότερο σήμερα, που η καμπή στη δική του πολυετή διαδρομή συμπίπτει με το άνοιγμα νέων και αισιόδοξων οριζόντων για την πατριδα και το κόμμα μας.

Γι’ αυτό και είμαι σίγουρος ότι, απ’ όπου και αν βρίσκεται, θα συνεχίσει να αφιερώνει όλες του τις δυνάμεις για το καλό της Ελλάδας και της μεγάλης μας παράταξης. Και θα είναι παρών στη μεγάλη εκλογική μάχη που ξεκινά».

Ο  κ. Καραμανλής βρίσκεται στα βουλευτικά έδρανα 14 χρόνια αφότου αποχώρησε από την προεδρία και όπως ίδιος αναφέρει στην ανακοίνωσή του θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση και την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.Πηγή άρθρου www.in.gr