Κώστας Βαξεβάνης / Ενιαίο κέντρο παρακολούθησης ΕΥΠ- Predaror με εγκληματικό εγκέφαλο τον Μητσοτάκη

Για καθεστώς ζόφου και για μεθόδους προσωπικού και οικογενειακού παρακράτους, έκανε λόγο με δήλωσή του ο δικηγόρος του Κώστα Βαξεβάνη, Γιάννης Μαντζουράνης

«Υπάρχει ένα ενιαίο κύκλωμα παρακολούθησης, με ένα εγκληματικό κέντρο για τη Δημοκρατία, με εγκληματικό εγκέφαλο τον κ. Μητσοτάκη», κατήγγειλε ο Κώστας Βαξεβάνης  εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο. «Καμία εξέταση δεν έγινε, καμία άρση απορρήτου, καμία προσπάθεια έρευνας. Αυτό συμβαίνει γιατί αυτό έχει επιλέξει ο κύριος Μητσοτάκης», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Γιάννη Μαντζουράνη, επεσήμανε τον κίνδυνο καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων και τον κίνδυνο αδυναμίας ανάκτησής τους στο μέλλον. Παράλληλα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ζήτησε από τον Ισίδωρο Ντογιάκο να ενοποιηθούν οι πέντε έρευνες για το σκάνδαλο των υποκλοπών και να ανατεθεί σε αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου όπως έγινε στην υπόθεση Novartis.

Όσον αφορά στο αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη περί αποδεικτικών στοιχείων που πρέπει να προσκομιστούν από τον Κώστα Βαξεβάνη, ο δημοσιογράφος φέρεται αποφασισμένος να περιγράψει προφορικά μηνύματα αλλά και βίντεο που έχουν καταγραφεί από το κακόβουλο λογισμικό Predator και αφορούν σε συνομιλίες υπουργών που είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση.

Για καθεστώς ζόφου και για μεθόδους προσωπικού και οικογενειακού παρακράτους,  έκανε λόγο με δήλωσή του ο δικηγόρος του Κώστα Βαξεβάνη, Γιάννης Μαντζουράνης με αφορμή τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Documento» για παρακολουθήσεις υπουργών της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, βουλευτών της αντιπολίτευσης, εκδοτών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών.

Η Εισαγγελική Αρχή δεν δικαιούται ρόλο Πόντιου Πιλάτου, σημείωσε και επεσήμανε ότι «το νομικό κρυφτούλι με δράστες βαρύτατων κακουργημάτων δεν μπορεί να συνεχισθεί». «Ήρθε η ώρα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ξέρει τι μπορεί και τι πρέπει να πράξει. Ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις είναι πασίγνωστα», σημείωσε.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Μαντζουράνη

«Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας «Documento» για παρακολουθήσεις υπουργών της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, βουλευτών της αντιπολίτευσης, εκδοτών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών, πιστοποιούν ότι στην πατρίδα μας έχει εγκατασταθεί καθεστώς ζόφου. 
Το Σύνταγμα, οι νόμοι, οι δημοκρατικές ελευθερίες  και τα ανθρώπινα δικαιώματα, υποτάσσονται στην αρχή του ενός ανδρός. Και στις μεθόδους του προσωπικού και οικογενειακού παρακράτους. 
Πρόκειται για εκφυλιστικά φαινόμενα θεσμικής εκτροπής προς ικανοποίηση παρανοϊκής διαστροφής εξαιτίας προσωπικής ανασφάλειας. Οι «άριστοι» της εγκληματικής παρέας δεν ορρωδούν προ ουδενός, αφού κακοποιούν ακόμη και γυναικόπαιδα, αρκεί να συλλέγουν κατάλληλο προς πάσα χρήση και εκβίαση υλικό από την ιδιωτική ζωή εχθρών και φίλων.  
Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ανθίσταται λυσσαλέα στην αναζήτηση και αποκάλυψη της αλήθειας γιατί τρέμει τις πολιτικές και νομικές συνέπειες των αξιόποινων πράξεων και παραλείψεών της.
Ο ζόφος όμως δεν ταιριάζει στη Δημοκρατία. 
Η κοινωνία, η Ελλάδα, το πολίτευμα, έχουν ανάγκη από φως. Διαφάνεια και Δικαιοσύνη παντού.  
Η Εισαγγελική Αρχή δεν δικαιούται ρόλο Πόντιου Πιλάτου. 
Δεν έχει δικαίωμα να βραδυπορεί να εκτελέσει το καθήκον της σε μια υπόθεση εξαιρετικής σημασίας, που παράγει φαινόμενα κοινωνικής αποσύνθεσης και πολιτικής παρακμής. 
Το νομικό κρυφτούλι με δράστες βαρύτατων κακουργημάτων δεν μπορεί να συνεχισθεί. 
Έστω και αργά, ήρθε η ώρα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Ξέρει τι μπορεί και τι πρέπει να πράξει.
Ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις είναι πασίγνωστα. 
Όλα τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

 

Πηγή άρθρου www.avgi.gr