Κύκλωμα ελληνοποιήσεων: Σε διαθεσιμότητα τρεις αστυνομικοί στα Χανιά – ΗράκλειοΣε εξέλιξη οι έρευνες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων για να διευκρινιστεί ο ρόλος που είχαν στο κύκλωμα οι τρεις επίορκοι αστυνομικοί των Χανίων

Αίσθηση έχουν προκαλέσει τα τελευταία 24ωρα οι αποκαλύψεις για την εγκληματική οργάνωση, με μέλη δεκάδες επίορκους αστυνομικούς, που «ξέπλεναν» σκληρούς μαφιόζουςm εκδίδοντας εκατοντάδες πλαστές ταυτότητες.

Aπό το εν λόγω κύκλωμα που ερευνά τα τελευταία 24ωρα η Ελληνική Αστυνομία, αναδύεται «Άρωμα» Κρήτης, καθώς, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr, σε διαθεσιμότητα αναμένεται να τεθούν ακόμα και εντός της ημέρας τρεις συνολικά αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, οι οποίοι φέρεται να υπηρετούν σε πόστα «κλειδιά», ακόμα και σε περιφερειακά αστυνομικά τμήματα της Περιφερειακής ενότητας.

Διαβάστε ακόμη: Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων: 215 μέλη συνολικά – Πώς δρούσε

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται – από τις έρευνες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζεται την υπόθεση-  να εμπλέκονται 3 ένστολοι από τα Χανιά, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί ακόμα ποιος ήταν επ’ ακριβώς ο ρόλος του κάθενός ξεχωριστά στο κύκλωμα.

Η είδηση για την εμπλοκή των 3 αστυνομικών στην εγκληματική οργάνωση, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, έχει προκαλέσει έντονη αναστάτωση στους κόλπους της ελληνικής αστυνομίας στην Κρήτη, με τις υπηρεσίες των Χανίων να βρίσκονται σε ετοιμότητα, αναμένοντας εντολές από το υπουργείο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στο «μικροσκόπιο» της υπηρεσίας βρίσκεται επίσης και η πρόσφατη υπόθεση με την έκδοση ταυτότητας σε αλλοδαπό στο Α.Τ. Πλατανιά, με τα στοιχεία, όμως, να δείχνουν ότι όλα έγιναν νομότυπα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο αλλοδαπός διωκόταν διεθνώς για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία.

Κύκλωμα αστυνομικών – «Θησαυρός» στο χρηματοκιβώτιο του διοικητή

Υπενθυμίζεται ότι στο γραφείο διοικητή τμήματος ασφαλείας Δυτικής Αττικής, βρέθηκαν περισσότερες από 320.000 ευρώ, σε ένα μικρό χρηματοκιβώτιο. Ο άνδρας συνελήφθη για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση που ξέπλενε κακοποιούς με πλάστες ταυτότητες.

Στην δικογραφία των 8.000 σελίδων συμπεριλαμβάνεται μια 34χρονη αστυνομικός, η οποία είναι πρώην συνδικαλίστρια στη Δυτική Αττική και σύζυγος του διοικητή Ασφαλείας εκεί όπου εντοπίστηκαν οι 320.000 ευρώ. Τονίζεται ότι τα αρχηγικά στελέχη ήταν άλλοι.

Σύμφωνα με την έρευνα των Εσωτερικών Υποθέσεων, η αστυνομικός έκανε αναζητήσεις στις ηλεκτρονικές εφαρμογές της ΕΛ.ΑΣ και παρείχε ουσιαστικές πληροφορίες στο κύκλωμα ώστε να βγάζει καθαρές ταυτότητες στους κακοποιούς. Η ίδια είχε πάρει μέρος σε ένστολες διαμαρτυρίες αλλά και σε τηλεοπτικά πάνελ μιλώντας για τα δικαιώματα των γυναικών.

30.000 ευρώ για κάθε ελληνοποίηση ζητούσε το κύκλωμα

Τριάντα χιλιάδες ευρώ ήταν η «ταρίφα» για κάθε έγγραφο του κυκλώματος παράνομων ελληνοποιήσεων, στο οποίο εμπλέκονται συνολικά 34 αστυνομικοί και εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα της Υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η δράση του κυκλώματος υπολογίζεται ότι ξεκίνησε από το 2013 και από τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται ότι έχει αποκομίσει τουλάχιστον 5.000.000 ευρώ, ενώ από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 600.000 ευρώ.

Οι κωδικοί του κυκλώματος

Η οργάνωση χρησιμοποιούσε κώδικες ονομασίες λέγοντας μπλε τις ταυτότητες και βιβλιαράκι το διαβατήριο.

 

Ένα από τα άτομα που είχαν πάρει τέτοια ταυτότητα, ήταν ο δολοφονημένος στη Νίκαια, σε πρατήριο υγρών καυσίμων Αλβανός κακοποιός που σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον εγκέφαλο της οργάνωσης τον είχε απειλήσει.

Η δομή της εγκληματικής οργάνωσης

Δυο άτομα κατηγορούνται πως είναι οι αρχηγοί της οργάνωσης οι οποίοι ήταν σε άμεση επαφή με τους εννέα αστυνομικούς και την μια υπάλληλο του ληξιαρχείου. Έτσι είχαν καταφέρει να εκδώσουν τουλάχιστον 200 πλάστες ταυτότητες, 135 διαβατήρια και 42 διπλώματα οδήγησης με την ταρίφα να φθάνει τις 50.000 ευρώ.

Κανένας από τους 20 συλληφθέντες δεν έχει παραδεχτεί τις κατηγορίες που του αποδίδουν οι αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι τα συνολικά 20 άτομα συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, και συγκεκριμένα τα δύο ηγετικά στελέχη, 9 αστυνομικοί, ένας πολιτικός υπάλληλος, ένας δικηγόρος, μία υπάλληλος ληξιαρχείου και ακόμα 5 ιδιώτες ως μέλη, μεταξύ των οποίων και ο Αλβανός «πελάτης», έμπορος ναρκωτικών.

Σημειώνεται ότι το κύκλωμα χρησιμοποιούσε και στοιχεία νεκρών ατόμων, προκειμένου να βγάλει ταυτότητες σε σκληρούς κακοποιούς.

(Φωτογραφία ααρχείου ΙΝΤΙΜΕ)Πηγή άρθρου www.neakriti.gr