Κόντρα Ντινόπουλου-Στρατούλη για τις μάσκες και τα ρόπαλα

«Tην ώρα που ο σφαγιασμός στις συντάξεις δεν έχει προηγούμενο και οι συνταξιούχοι βρίσκονται στην ανέχεια και στην εξαθλίωση, οι συσκέψεις του Υπουργείου Εργασίας με τους ασφαλιστικούς οργανισμούς αναλώνεται στο πως θα πάρουν σε ισόποσες δόσεις το κομμάτι της σύνταξης που δεν παρακρατήθηκε το Δεκέμβρη», αναφέρει ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης του ΚΚΕ.

Το ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι «την ίδια στιγμή παζαρεύονται νέα κουρέματα στα αποθεματικά των ασφαλιστικών οργανισμών που θα σημάνουν το οριστικό τσάκισμα της κοινωνικής ασφάλισης» και τονίζει:

«Η οικονομική ασφυξία των ασφαλιστικών οργανισμών δεν είναι ευθύνη των εργαζόμενων και των συνταξιούχων. Δεν οφείλεται σε αυτούς η σκανδαλολογία που αναπτύσσεται για να δικαιολογηθούν οι περικοπές στις συντάξεις, δεν οφείλεται σε αυτούς η εισφοροδιαφυγή και η εισφοροαπαλλαγή, δεν οφείλεται σε αυτούς το τελευταίο κούρεμα των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων που η κλοπή υπολογίζεται περίπου στα 12 δισ. οι βεβαιωμένες ανείσπραχτες οφειλές προς το ΙΚΑ των επιχειρήσεων που φτάνουν τα 6 δισ. τα περιορισμένα έσοδα των οργανισμών λόγω της ανεργίας και της μείωσης των μισθών.

Καταλήγοντας η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ αναφέρει ότι «η πολιτική της κυβέρνησης, σπέρνει φτώχεια στους συνταξιούχους» και καλεί «να μη δεχτούμε τη σημερινή κατάσταση ως δρόμο χωρίς γυρισμό. Να διεκδικήσουμε με πιο δυνατή φωνή, να επιστραφεί στα τωρα στα ταμεία ο κλεμμένος ιδρώτας και το αίμα μας».

Πηγή άρθρου: NewsBeast.gr