Κυβερνητικό λουκέτο σε μπαρ και διασκέδαση μέχρι το εμβόλιο – Με το σταγονόμετρο εστίαση και λιανεμπόριο – Τι προανήγγειλε ο Μητσοτάκης (Video)

Η νυχτερινή διασκέδαση και τα μπαρ θα λειτουργήσουν μόνο υπό την ύπαρξη εμβολίου, σύμφωνα με τα όσα προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε διαδικτυακή συζήτηση στο πλαίσιο του 31ου Greek Economic Summit που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Η διαδικτυακή συζήτηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Columbia παρέτεινε την αγωνία χιλιάδων επιχειρηματιών και εργαζομένων στην εστίαση, οι οποίοι σύμφωνα με τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τα λεγόμενα του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα πρέπει να αναμένουν τη διάθεση του εμβολίου ώστε να τεθεί επί τάπητος εκ νέου η συζήτηση για το άνοιγμα δραστηριοτήτων όπως η νυχτερινή και η μεταμεσονύκτια διασκέδαση.

«Ορισμένες οικονομικές δραστηριότητες δεν θα λειτουργήσουν έως ότου έχουμε στη διάθεσή μας το εμβόλιο», σημείωσε πρωθυπουργός, δίνοντας ως παράδειγμα «τα μπαρ, τη νυχτερινή και μεταμεσονύκτια διασκέδαση», καθώς όπως ανέφερε: «Δεν γίνεται να συνωστίζονται άνθρωποι σε μπαρ ώσπου να διαθέτουμε το εμβόλιο».

Σχετικά με το λιανεμπόριο, ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι το άνοιγμά του θα γίνει συγκεκριμένους περιορισμούς που θα ισχύουν μέχρι να έρθει το εμβόλιο.

Όσον αφορά το φλέγον ζήτημα των σχολείων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιορίστηκε στο να πει ότι θα μείνουν κλειστά, μέχρι να υπάρξει εισήγηση των ειδικών για το αντίθετο. «Θα κρατήσω κλειστά τα σχολεία για όσο διάστημα μου πουν οι ειδικοί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Φυσικά, στην τοποθέτηση Μητσοτάκη δεν υπήρξε ίχνος αυτοκριτικής σχετικά με τις διαπιστωμένες παλινωδίες και τις καθυστερήσεις στη λήψη σημαντικών αποφάσεων για την εύρυθμη λειτουργία του ΕΣΥ που «στενάζει» στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Αντ’ αυτού, ο πρωθυπουργός αρκέστηκε στο να αναφέρει πως η κυβέρνηση «αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το δεύτερο κύμα», σημειώνοντας δε ότι θα προχωρήσει απρόσκοπτα στις σχεδιασμένες μεταρρυθμίσεις οι οποίες αναμένεται να λειτουργήσουν εις βάρος των εργαζομένων και των μικρών επιχειρήσεων.

«Πρέπει να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας και τη ρευστότητα ιδίως στις μικρές επιχειρήσεις και να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για επενδύσεις στην Ελλάδα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός προωθώντας εκ νέου τη νεοφιλελεύθερη ατζέντα του εν μέσω πανδημίας.Πηγή άρθρου www.documentonews.gr