Κρούσματα κορωνοϊού: Η Ελλάδα παραμένει σε καλύτερη κατάσταση από χώρες με παρόμοιο πληθυσμό

Γραφήματα από τα οποία προκύπτει ότι η Ελλάδα παραμένει σε καλύτερη κατάσταση και στη δεύτερη φάση της πανδημίας του κορωνοϊού έναντι χωρών με αντίστοιχο πληθυσμό παρουσίασε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Στέλιος Πέτσας.

Όπως είπε, για παράδειγμα στο Βέλγιο ο αριθμός των κρουσμάτων είναι δέκα φορές μεγαλύτερος και ο αριθμός των θυμάτων 42 φορές περισσότερος.

«Και αυτή η καλύτερη επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα έναντι άλλων χωρών, απαντά σε όλους εκείνους που προσπαθούν να καλλιεργήσουν την εικόνα ότι “το πράγμα ξεφεύγει στη χώρα μας”» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δείτε τα γραφήματα:

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Πέτσας «ο μέσος όρος κρουσμάτων είναι 2.831 ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους. Αντίστοιχα, στην Ελλάδα ανέρχονται σε 693 ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους. Και ενώ ο μέσος όρος θανάτων παγκοσμίως είναι 100 ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους, στην Ελλάδα είναι 22, δηλαδή πέντε φορές περίπου μικρότερος. Έτσι, η χώρα μας κατατάσσεται στην  132η θέση ως προς τα  κρούσματα του κορωνοϊού και στην 108η θέση ως προς τους θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πάντως, σημείωσε και ότι υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων τον τελευταίο μήνα «αύξηση που οφείλεται στην χαλάρωση στο εσωτερικό. Στον εφησυχασμό. Και αυτόν προσπαθούμε να αποτινάξουμε, με τα συνεχή μηνύματά μας και τα πρόσθετα μέτρα που λάβαμε τις τελευταίες εβδομάδες».

«Γιατί τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η μεγαλύτερη διασπορά δεν οφείλεται σε εισαγόμενα κρούσματα, αλλά στην εσωτερική χαλάρωση. Από τα 332.934 τεστ που έχουν γίνει  στις 31 πύλες εισόδου της χώρας από την 1η Ιουλίου έως και χθες 725 δείγματα ήταν θετικά που αντιστοιχούν σε μόλις 0,21% των επισκεπτών στη χώρα μας» είπε ο κ. Πέτσας.

«Σημειώνεται ότι, από τα 800 τεστ που γίνονταν ανά ημέρα στο τέλος Φεβρουαρίου, περάσαμε στα 11.300 τέστ κατά μέσο όρο το τελευταίο δεκαήμερο, με τον αριθμό να ξεπερνάει τις 13 χιλιάδες τεστ ημερησίως, όπως δήλωσε χθές και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Αρκουμανέας. Οι 234 Κινητές Μονάδες Υγείας του ΕΟΔΥ έχουν εκτελέσει 6.600 αποστολές και έχουν πάρει 180.000 δείγματα» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παράλληλα ο κ. Πέτσας παρουσίασε στοιχεία που δείχνουν ότι υπάρχει άνοδος κρουσμάτων στις νεαρές ηλικίες. «Τον Μάρτιο όσοι προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό είχαν -κατά μέσο όρο- ηλικία τα 48,6 έτη και τον Αύγουστο τα 36,2 έτη. Αυτό ακριβώς το γεγονός επέβαλε να ληφθούν μέτρα, όπως αυτό που αφορά στην επιβολή ωραρίου στα μπαρ και τα καταστήματα εστίασης σε περιοχές αυξημένου κινδύνου».

«Σήμερα, η χώρα μας είναι πέμπτη σε σειρά κατάταξης στην Ευρώπη, σε ημερήσια τεστ, όπως ανέδειξε σχετική ανάλυση του POLITICO. Και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση και να αναπροσαρμόζουμε συνεχώς τις κινήσεις μας με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής» κατέληξε ο Στέλιος Πέτσας. 

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς θα διαμορφωθεί η νέα πραγματικότητα στα σχολεία – Ποιες μάσκες προτείνουν οι ειδικοί για τους μαθητές

Η Μπέλα Θορν στο OnlyFans: Με καυτό βίντεο ανακοίνωσε το νέο της βήμα η 22χρονη καλλονή

Ζευγάρι λεσβιών influencers «χαρίζει» σπέρμα δωρητή στο Instagram

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.grΠηγή άρθρου www.protothema.gr