Κρήτη: 55 τα νέα κρούσματα – Μικρές μεταβολές στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων

Estimated read time 1 min read

Αυξημένα τα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Τρίτη στην Κρήτη – Αυξητικές τάσεις, σε χαμηλό ωστόσο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα των πόλεων του νησιού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, στην Κρήτη επιβεβαιώθηκαν συνολικά 55 νέες μολύνσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων για μία ακόμη μέρα εντοπίστηκαν στην ΠΕ Χανίων.

Συγκεκριμένα, 24 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην ΠΕ Χανίων, 23 στην ΠΕ Ηρακλείου, 6 στην ΠΕ Ρεθύμνου και 2 στην ΠΕ Λασιθίου.

Στο μεταξύ, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ.

Τα αποτελέσματα αφορούν στην εβδομάδα 31 Μαΐου ως 6 Ιουνίου 2021 και όσον αφορά τα αποτελέσματα, παρουσιάστηκαν αυξητικές τάσεις, ωστόσο το ιικό φορτίο που εντοπίστηκε ήταν αρκετά χαμηλό για να ερμηνευτεί ποσοτικά.

  • Ηράκλειο: Την τελευταία εβδομάδα, 31/5 – 6/6/21, ανακόπηκε η πτωτική τάση στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων της πόλης του Ηρακλείου, σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα. Παρά τη σχετική αύξηση και τις διακυμάνσεις που παρατηρήθηκαν, οι απόλυτες τιμές του ιικού φορτίου βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα και δεν επιτρέπουν την ποσοτική ερμηνεία των παρατηρούμενων μεταβολών.
  • Χανιά: Την τελευταία εβδομάδα 31/5– 6/6/21, στα Χανιά, συνεχίστηκε η σχετική τάση αύξησης του ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων που είχε καταγραφεί στο τέλος της εβδομάδας 24-30/5/2021. Παρά τη σχετική αύξηση που παρατηρήθηκε, οι απόλυτες τιμές του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της πόλης παραμένουν χαμηλές και δεν επιτρέπουν την ποσοτική ερμηνεία των παρατηρούμενων μεταβολών.
  • Ρέθυμνο: Την τελευταία εβδομάδα, 31/5– 6/6/21, στο Ρέθυμνο ανακόπηκε η σταθεροποιητική τάση που είχε καταγραφεί την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα και η πτωτική τάση που είχε καταγραφεί στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων τις πρώτες εβδομάδες του Μαΐου 2021. Οι παρατηρούμενες μεταβολές δεν μπορούν να ερμηνευτούν ποσοτικά επί του παρόντος. Οι διακυμάνσεις και η τάση θα αξιολογηθούν μετά τον έλεγχο των δειγμάτων της τρέχουσας εβδομάδας.

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author