Κουτρουμάνης: Κανονικά θα καταβληθούν μισθοί και συντάξεις

Κουτρουμάνης: Κανονικά θα καταβληθούν μισθοί και συντάξεις

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, ο οποίος δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει τα 400 εκατ. ευρώ που απαιτούνται, προκειμένου μέχρι το τέλος του χρόνου να καταβληθούν χωρίς πρόβλημα οι μισθοί και οι συντάξεις.

«Μέχρι το τέλος του χρόνου απαιτούνται 400 εκατομμύρια ευρώ για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα. Οπως βρέθηκαν τα χρήματα το τελευταίο δίμηνο του 2009, έτσι θα βρεθούν και σήμερα τα 400 εκατομμύρια ευρώ» διαβεβαίωσε.

Ο κ. Κουτρουμάνης ανακοίνωσε ότι αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, θα υπογραφεί η απόφαση που θα προσδιορίζει τη λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, ενώ άμεσα θα υλοποιηθεί και η συμφωνία με την οποία οι φαρμακευτικές εταιρείες θα δώσουν τα χρήματα που οφείλουν στα ασφαλιστικά ταμεία.

Ταυτόχρονα, προχωρούν τα αναγκαία βήματα για την ολοκλήρωση του Ενιαίου Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας.

Επίσης, εντατικοποιείται η λειτουργία της εθνικής αναλογιστικής αρχής ενόψει και της αξιολόγησης της Ελλάδας και του ελέγχου του Eurogroup της 25ης Νοεμβρίου, ώστε να είναι θετική η αξιολόγηση για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Αναφερόμενος στην απασχόληση ο κ. Κουτρουμάνης ανακοίνωσε ότι προωθούνται νομοσχέδια, μεταξύ των οποίων και αυτό για την παράνομη απασχόληση αλλοδαπών.

Το υπουργείο Εργασίας βρίσκεται ήδη σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών για το θέμα της είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών δεδομένου ότι οι απώλειες των ταμείων λόγω της κρίσης είναι 4,5 δισ. ευρώ.

More From Author