Κορωνοϊός: Στους 202 οι νεκροί στην Ελλάδα – Κατέληξε 57χρονος στο «Σωτηρία» | ΕΛΛΑΔΑ

Ακόμα έναν νεκρό από κορωνοϊό θρηνεί η χώρα μας καθώς ένας άντρας 57 ετών κατέληξε σήμερα Κυριακή 26 Ιουλίου στο Σωτηρία.

Ο άντρας νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σωτηρία από τις 14 Απριλίου, προερχόμενος από το Σισμανόγλειο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορωνοϊός: 193 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα στην Ελλάδα -Ανησυχία για τη διασπορά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός: 31 νέα κρούσματα στην Ελλάδα -Τα 8 στις πύλες εισόδου

193 κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα

Μπορεί η κατάσταση να δείχνει ελεγχόμενη, αλλά ο αριθμός των κρουσμάτων δεν επιτρέπει εφησυχασμούς από τους ειδικούς μα περισσότερο από τους πολίτες. Ειδικά αυτό το καλοκαίρι με την παρουσία και τουριστών σε πολλά μέρη της Ελλάδας.

Την τελευταία εβδομάδα στην Ελλάδα είχαμε συνολικά 193 κρούσματα.

Αναλυτικά:

  • Σάββατο 25 Ιουλίου: 31
  • Παρασκευή 24 Ιουλίου: 26
  • Πέμπτη 23 Ιουλίου: 33
  • Τετάρτη 22 Ιουλίου: 32
  • Τρίτη 21 Ιουλίου: 36
  • Δευτέρα 20 Ιουλίου: 11
  • Κυριακή 19 Ιουλίου: 24

Ο ΕΟΔΥ ολοκλήρωσε την πρώτη φάση των εμβολιαστικών δράσεων σε παιδικό πληθυσμό προσφύγων στη Μόρια

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη φάση διενέργειας μαζικού εμβολιασμoύ από το κλιμάκιο των Επαγγελματιών Υγείας του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας καθώς και τους εργαζομένους στο Πρόγραμμα Philos του ΕΟΔΥ στον παιδικό πληθυσμό προσφύγων/μεταναστών καθώς και ασυνόδευτων παιδιών που διαμένουν σε Δομές φιλοξενίας και Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Συγκεκριμένα, από την Πέμπτη 23 Ιουλίου εμβολιάστηκαν περισσότερα από 2.000 παιδιά με πρώτες και δεύτερες δόσεις εμβολίου ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας (MMR) στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μόριας Λέσβου, βάσει των καταγεγραμμένων αναγκών και του εμβολιαστικού σχεδιασμού του ΕΟΔΥ και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Ακολουθούν, αντίστοιχοι εμβολιασμοί στα Κέντρα Ταυτοποίησης στις νήσους Σάμο και Λέρο το πρώτο πενθήμερο του Αυγούστου, με προγραμματισμένο εμβολιασμό τουλάχιστον 1.500 παιδιών.

Ξεκινούν μαζικοί εμβολιασμοί σε Αττική και Βόρεια Ελλάδα

Επίσης, την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα από την Δευτέρα 27/7 ξεκινούν μαζικού χαρακτήρα εμβολιασμοί στα Κέντρα Φιλοξενίας της Ηπειρωτικής χώρας (Αττική και Βόρεια Ελλάδα) με προτεραιότητα σε Δομές όπου υπάρχουν παιδιά που χρήζουν πρώτες δόσεις του εν λόγω εμβολίου το οποίο επιπροσθέτως είναι απαραίτητο εν όψει της καινούργιας σχολικής χρονιάς.

Τονίζεται ότι όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΕΟΔΥ, στόχος του Οργανισμού και του Υπουργείου Υγείας είναι η «καθολική εμβολιαστική κάλυψη του παιδικού πληθυσμού προσφύγων/μεταναστών σε όλες τις Δομές Φιλοξενίας και τα Κέντρα Ταυτοποίησης, βάσει των οριζόμενων στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών».Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr