Κορωνοϊός: Στη Μύκονο ο Χρυσοχοΐδης -Ελεγχοι και μέτρα σε μπαρ, beach bars και πάρτι σε βίλες | ΕΛΛΑΔΑ

Estimated read time 1 min read

Στη Μύκονο βρίσκεται από το βράδυ της Τρίτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

O κ. Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε το τοπικό αστυνομικό τμήμα προκειμένου να ενημερωθεί για τους ελέγχους που πραγματοποιούνται σε επιχειρήσεις του νησιού για την τήρηση των μέτρων προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό, αλλά και για άλλα ζητήματα ασφαλείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μάσκα για τον κορωνοϊό από το ασανσέρ μέχρι την τράπεζα -Πού είναι υποχρεωτική από σήμερα

Κορωνοϊός: Μεγάλη ανησυχία για διασπορά του ιού -Ο χάρτης των 52 κρουσμάτων ανά τη χώρα

Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη πραγματοποίησε επιτόπια αυτοψία σε σοκάκια του νησιού για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι αν πολίτες και επιχειρήσεις τηρούν τα μέτρα.

Προβληματισμός για τα πάρτι σε βίλες

Στο επίκεντρο των ζητημάτων που απασχόλησαν τον κ. Χρυσοχοΐδη ήταν και πάρτι που γίνονται σε βίλες του νησιού, όπου είναι αδύνατο να διαπιστωθεί αν τηρούνται τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Όπως και στους ειδικούς, έτσι και στις Αρχές, τα φαινόμενα συνωστισμών προκαλούν ανησυχία καθώς η συγκέντρωση πλήθους κόσμου χωρίς την ταυτόχρονη τήρηση μέτρων, όπως αποστάσεις και μάσκες, δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για τη διασπορά του κορωνοϊού στην περίπτωση που υπάρχει κρούσμα. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη σταθερή αυξητική τάση των κρουσμάτων στη χώρα τον Ιούλιο έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία. Ταυτόχρονα, στόχος αποτελεί να μην υπάρξει μεγάλη διασπορά κρουσμάτων σε μια τουριστική περιοχή όπως η Μύκονος, τη στιγμή μάλιστα που η χώρα έχει ανοίξει τα σύνορά της για τον τουρισμό.

Αναμένεται αύξηση περιπολιών και ελέγχων

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, ο κ. Χρυσοχοΐδης αναμένεται να ζητήσει από τους αστυνομικούς του νησιού να αυξήσουν τις περιπολίες σε μπαρ, μπιτς μπαρ, αλλά και σε βίλες όπου πραγματοποιούνται πριβέ πάρτι στα οποία ορισμένες φορές υπάρχει ακόμα και εισιτήριο για την είσοδο

Επίσης, όσον αφορά στα πριβέ πάρτι, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διαβεβαίωσε ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο που θα σταματήσει να υφίσταται και έκανε λόγο για επιβολή περιορισμού στον αριθμό των ατόμων που θα παρευρίσκονται σε σπίτια, αποκαλύπτοντας ότι αυτός δεν θα επιτρέπεται να υπερβαίνει τους 40.

Παράλληλα, και προκειμένου να τηρηθεί το μέτρο, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι η αστυνομία, εφόσον κρίνεται απαραίτητο, θα προχωρά και σε ελέγχους σε σπίτια, κάτι το οποίο μέχρι στιγμής δεν μπορούσε να κάνει παρά μόνο με εντολή εισαγγελέα.

Νέα Αστυνομική Υποδιεύθυνση στη Μύκονο

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη βρέθηκε στη Μύκονο με αφορμή τη νέα Αστυνομική Υποδιεύθυνση που αναμένεται να συσταθεί στο νησί και η οποία θα στελεχωθεί με 100 άτομα. Αστυνομική Υποδιεύθυνση αναμένεται να συσταθεί και στη Σαντορίνη.

Σήμερα, Τετάρτη, στις 9:30 το πρωί ο κ. Χρυσοχοΐδης θα συναντηθεί με τοπικούς παράγοντες της Μυκόνου, σε σύσκεψη στο δημαρχείο, προκειμένου να ενημερωθεί για όλα τα θέματα.Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr

You May Also Like

More From Author