Κορωνοϊός: Σε βαθύ κόκκινο η Βέροια! – Τι αλλάζει για μια εβδομάδα στα καταστήματα λιανεμπορίου και τις ώρες κυκλοφορίας

Σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) μπαίνει από το Σάββατο το πρωί ο δήμος Βέροιας, με 147 ενεργά κρούσματα από 68 που ήταν στις 15 Μαρτίου (αύξηση 116%) ενώ το  απόγευμα της Παρασκευής (26/3) τα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα στην Ημαθία είναι 12 σε σύνολο 1496 πανελλαδικά.

Αυτό ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ως αποτέλεσμα ομόφωνης απόφασης της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Στο βαθύ κόκκινο εντάσσονται επίσης Κοζάνη και Πέλλα, λόγω του αυξημένου αριθμού ενεργών κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα, κλείνουν όλα τα καταστήματα του λιανεμπορίου και θα πραγματοποιούνται πιο αυστηροί έλεγχοι για να διαπιστωθεί ο έλεγχος της τήρησης των υγειονομικών μέτρων.

Παρόλα αυτά, ανοιχτά μένουν τα κομμωτήρια με τα κέντρα περιποίησης, στα οποία η προσέλευση του κόσμου, γίνεται κατόπιν ραντεβού.

Επίσης, ανοιχτοί παραμένουν οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι με μη διευρυμένο ωράριο λειτουργίας, ενώ υποδέχονται στην είσοδο έως 3 επισκέπτες ανά παρέα, εκτός αν πρόκειται για οικογένειες, ώστε να μην δημιουργείται συγχρωτισμός. Οι επισκέπτες θα πρέπει να φορούν μάσκα και να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις.

Σημειώνεται, ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας θα έχει το ίδιο ωράριο τις καθημερινές και τα σαββατοκύριακα, ενώ είναι μεταξύ 21:00 και 05:00.

Υπενθυμίζεται, ότι η μετακίνηση κατά την απαγόρευση κυκλοφορίας επιτρέπεται για τους εξής λόγους:

  • Μετακίνηση για λόγους εργασίας
  • Μετακίνηση με SMS που έχει τον κωδικό ένα (1) στο 13033 για λόγους υγείας
  • Μετακίνηση με SMS που έχει τον κωδικό έξι (6) στο 13033 για βόλτα με κατοικίδιο σε κοντινή απόσταση από το σπίτιΠηγή άρθρου www.laosnews.gr