Κορωνοϊός: Προβληματίζει το φαινόμενο των γάμων με τους superspreaders -Δεκάδες κρούσματα τις τελευταίες ημέρες | ΕΛΛΑΔΑ

Ανησυχία προκαλούν νέα κρούσματα κορωνοϊού σε περιοχές της χώρας τα οποία συνδέονται με γάμους, γεγονός που αποδεικνύει τη σημασία της λήψης του μέτρου με το οποίο τέθηκε όριο 100 ατόμων σε θρησκευτικές τελετές και δεξιώσεις που συνδέονται με αυτές.

Τα κρούσματα αφορούν σε γάμους που έγιναν στη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, την Αλεξανδρούπολη, ενώ χθες έγινε γνωστό ότι άντρας που ήταν καλεσμένος σε γάμο στη Λάρισα βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο χάρτης του κορωνοϊού: Πού εντοπίζονται τα κρούσματα -9 από τον γάμο στην Αλεξανδρούπολη

Δερμιτζάκης: Να αναβληθούν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις -Πρόβλημα η Θεία Κοινωνία

Ειδικότερα, και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ, χθες ανακοινώθηκε ότι τρία νέα κρούσματα έρχονται να προστεθούν στον γάμο της Θεσσαλονίκης, από τα οποία τα δύο αφορούν στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης και το τρίτο στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας. Στο μεταξύ, σύμφωνα με την dimokratiki, θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε και δημοτικός υπάλληλος της Ρόδου ο οποίος ήταν και αυτός προσκεκλημένος στον γάμο που μετατράπηκε σε υγειονομική «βόμβα» στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

Ανησυχία επικρατεί και στις Σέρρες καθώς την Παρασκευή έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκαν τρία κρούσματα κορωνοϊού που σχετίζονται με γάμο.

Σε κατάσταση συναγερμού ωστόσο έχει τεθεί η Αλεξανδρούπολη όπου την Δευτέρα έγινε γνωστό ότι καλεσμένη σε γάμο που τελέστηκε το Σάββατο βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Σύμφωνα με το evros-news.gr, η κοπέλα κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη αλλά μένει σε άλλη περιοχή της χώρας και μετέβη στην περιοχή για να παραστεί στον γάμο των φίλων της.

Όπως προκύπτει από την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, με τον γάμο στην περιφερειακή ενότητα της Αλεξανδρούπολης σχετίζονται μέχρι στιγμής 9 κρούσματα.

Τέλος, συναγερμός έχει σημάνει για τις αρχές και στη Λάρισα όπου εντοπίστηκα τρία νέα κρούσματα, δύο άντρες και μία γυναίκα, από τα οποία ο ένας ήταν καλεσμένος σε γάμο που τελέστηκε στην περιοχή, με συνέπεια να υπάρχει ανησυχία σχετικά με την πιθανή διασπορά του ιού.

Υπενθυμίζεται ότι οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένως για τον κίνδυνο διασποράς του ιού από τους συνωστισμούς, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι αρκεί ένα άτομο θετικό στον ιό, ακόμα και ασυμπτωματικό, για να διασπείρει τον κορωνοϊό σε πολλούς περισσότερους.Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr