Κορωνοϊός: Ξέφρενο το τρίτο κύμα της πανδημίας – «Αντίδοτο» με νέα συνταγή περιορισμών

Υπό το βαρύ κλίμα που δημιουργούν τα «μαύρα» ρεκόρ στον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού και των διασωληνωμένων, καθώς και της δραματικής κατάστασης στην οποία λειτουργούν τα νοσοκομεία, καλείται να συνεδριάσει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας προκειμένου να εισηγηθεί τον οδικό χάρτη ανοίγματος για την οικονομία και την κοινωνία.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 4.340 νέα κρούσματα σε σύνολο 65.979 τεστ, κάτι που ανεβάζει τον δείκτη θετικότητας πάνω από το 6%. Παράλληλα, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 741, με διάμεση ηλικία τα 68 έτη. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 402 (ημερήσια μεταβολή -11.84%), ενώ ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 431 ασθενείς.

Αν και τα σημερινά στοιχεία δείχνουν μείωση εισαγωγών στα νοσοκομεία, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων θα «αντικατοπτρισθεί» σε αριθμό εισαγωγών σε περίπου 10 ημέρες. Επιπλέον, η ΠΟΕΔΗΝ δημοσιοποιεί στοιχεία σύμφωνα με τα οποία τουλάχιστον 43 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, κάποιοι επί ημέρες, καθώς όλες οι κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες και γίνεται επιλογή ασθενών.

Πηγή άρθρου www.cnn.gr