Κορωνοϊός – Μήνυμα Μπουρλά στο συνέδριο ΑΠΘ: «Στο τέλος η επιστήμη θα νικήσει»

Estimated read time 1 min read

«Μην ξεχνάτε ότι στο τέλος η επιστήμη θα νικήσει» ήταν το μήνυμα του διευθύνοντος συμβούλου της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, προς τους συμμετέχοντες στο ιατρικό συνέδριο Aristotle Medical Forum στη Θεσσαλονίκη, μεγάλο μέρος των εργασιών του οποίου είναι αφιερωμένο στην πανδημία του κορωνοϊού.

«Η νόσος covid-19 είναι μία απειλή για την παγκόσμια υγεία που συμβαίνει μία φορά στα 100 χρόνια και επέφερε τεράστια επιβάρυνση στα υγειονομικά συστήματα και τις ζωές των ανθρώπων» ανέφερε ο κ. Μπουρλά στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα που απέστειλε στους συνέδρους, επισημαίνοντας ότι το ζητούμενο τώρα για την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα είναι να αξιοποιήσει τα διδάγματα που αποκόμισε από την αντιμετώπιση της covid-19 προς όφελος όλων των ασθενών, «των εκατομμυρίων ανθρώπων που πάσχουν από άλλες σοβαρές ασθένειες, ανθρώπων με εξίσου επείγουσες ανάγκες».

«Η ταχύτητα με την οποία αλληλεπιδρούμε με τις ρυθμιστικές αρχές, καθώς και η συνεχής επιτάχυνση των ψηφιακών λύσεων είναι μόνο μερικά από όσα σχεδιάζουμε να εφαρμόσουμε μελλοντικά στις κλινικές μελέτες μας, προκειμένου να συνεχίσουμε να κινούμαστε με την ταχύτητα της επιστήμης» εξήγησε.

Πηγή άρθρου www.cnn.gr

You May Also Like

More From Author