Κορωνοϊός: Έναρξη τρίτης δόσης εμβολιασμού – Ποιες ομάδες πληθυσμού αφορά

Σήμα «αντεπίθεσης» έναντι του κορωνοϊού, καθώς τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται σταθεροποίηση με τάσεις αποκλιμάκωσης της πανδημίας, δίνουν ειδικοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Στοχεύοντας στην ενίσχυση της ανοσίας των πιο ευάλωτων ομάδων, από την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου αρχίζουν οι αναμνηστικές δόσεις, ενώ εντείνονται οι εκκλήσεις για εμβολιασμό παιδιών, εφήβων και εγκύων, αλλά και γενικότερα όλων των μη εμβολιασμένων πολιτών, καθώς είναι εκείνοι που θα βρεθούν στο «στόχαστρο» του ιού το επόμενο διάστημα.

Βάσει των όσων ανακοινώθηκαν κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, τέσσερις εβδομάδες μετά την δεύτερη δόση θα μπορούν όλοι οι ανοσοκατασταλμένοι ή όσοι λαμβάνουν φάρμακα που ρίχνουν την άμυνα του οργανισμού να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου,

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου έκανε εκτενή αναφορά στην χαμηλή ανοσία λόγω παρέλευσης συγκεκριμένου χρόνου. Όπως είπε για τον γενικό πληθυσμό, μετά τους οκτώ μήνες σε άλλες περιπτώσεις είναι εννιά μήνες ή και περισσότερο, φαίνεται να μειώνεται ο αριθμός των αντισωμάτων.

Πηγή άρθρου www.cnn.gr