Κορονοϊός: 419 στην Αττική, 390 στη Θεσσαλονίκη (κατανομή)

Estimated read time 1 min read

Όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα η Αττική κατακτά την αρνητική πρωτιά των κρουσμάτων, ωστόσο σήμερα η Θεσσαλονίκη βρίσκεται μια ανάσα από το Λεκανοπέδιο και είναι θέμα χρόνο να την ξεπεράσει.

Βέβαια, για ακόμα μια μέρα η Αττική δίνει πολύ λιγότερα από το ένα τρίτο των κρουσμάτων του κορονοϊού, με το Λεκανοπέδιο να συγκεντρώνει σήμερα μόλις 419 μολύνσεις, ωστόσο έντονη ανησυχία προκαλεί η Θεσσαλονίκη, στην οποία σε αντίθεση με την Αττική τα κρούσματα παραμένουν ιδιαίτερα ψηλά, αφού σήμερα «δίνει» 390.

Σημειώνεται ότι τόσο η Θεσσαλονίκη, όσο και το μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Ελλάδας βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, όσον αφορά την πανδημία. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που η Θεσσαλονίκη έχει τεθεί από το πρωί της Παρασκευής σε καθεστώς μίνι lockdown. Μαζί της στο «κόκκινο» μπήκαν η Λάρισα, η Χαλκιδική και το Κιλκίς, ενώ παραμένουν σε αυτό Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Καβάλα, Καστοριά, Ξάνθη και Δράμα.

Αρκετά κρούσματα και σήμερα καταγράφονται στην Κρήτη, με τις μολύνσεις ωστόσο να βρίσκονται σε καθοδική πορεία. Συγκεκριμένα, το Ηράκλειο καταγράφει 44 κρούσματα, τα Χανιά 24 και το Ρέθυμνο 9.

Ακόμα, 144 κρούσματα καταγράφει η Λάρισα, 71 η Πιερία, 61 η Καβάλα και 50 η Ημαθία.

Τέλος, 58 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Αναλυτικά η κατανομή:

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Πηγή άρθρου www.imerisia.gr

You May Also Like

More From Author