Κορονοϊός: Τρίτος νεκρός αστυνομικός μέσα σε λίγες ημέρες – Κοινωνία

Τη μάχη με τον κορονοϊό έχασε τα ξημερώματα αστυνομικός από την Κατερίνη, ο οποίος νοσηλευόταν από τα μέσα του περασμένου μήνα διασωληνωμένος στο νοσοκομείο της πόλης. Ο 55χρονος, ο οποίος υπηρετούσε στο ΑΤ Κατερίνης, είναι ο τρίτος αστυνομικός που, μέσα σε λίγα 24ωρα, φεύγει από τη ζωή νικημένος από τον φονικό ιό.

Είχαν προηγηθεί οι θάνατοι, μετά από πολυήμερες νοσηλείες σε ΜΕΘ της Βόρειας Ελλάδας, ενός 52χρονου που υπηρετούσε στο ΑΤ Πέλλας κι ενός 50χρονου που υπηρετούσε στο Τμήμα Σαπών στην Κομοτηνή.

Εν τω μεταξύ, για αστυνομικούς οι οποίοι ενώ ήταν θετικοί στον κορoνοϊό, τους έβαζαν να κάνουν υπηρεσία, έκανε λόγο σε δηλώσεις του στο OPEN TV και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος.

«Αστυνομικοί πληρώνουν τεστ από την τσέπη τους. Η υπηρεσία κάνει δειγματοληπτικά τεστ κι όχι για όλους. Οι υπηρεσίες είναι πάρα πολλές και δεν φτάνουν τα τεστ» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΟΑΣΥ επαναλαμβάνοντας την καταγγελίας ότι «ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που είχε θετικό κρούσμα στο σπίτι του πήγαινε κανονικά στην υπηρεσία του».

«Πείτε μου σήμερα μία δραστηριότητα που δεν εμπλέκεται αστυνομικός. Η αστυνομία από τον Μάρτιο και μετά δουλεύει συνεχώς, το ρεπό είναι ζήτημα. Και ακόμα δεν γνωρίζουμε αν θα πληρωθούν οι νυχτερινές περιπολίες» τόνισε και κατέληξε: « Υπάρχουν δεκάδες δραστηριότητες που είμαστε σε απευθείας επαφή με τους πολίτες. Παρόλαυτά δεν υπάρχει ο μηχανισμός να ελέγχονται οι συνάδελφοι με τεστ».

Οι θανόντες

Ροδόπη : Αστυνομικός του Α.Τ. Σαπών, 50 ετών την 01/12 απεβίωσε-Παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών

Πέλλα: Αστυνομικός του Α.Τ. Αλμωπίας, 52 ετών την 02/12 απεβίωσε-Παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού

Κατερίνη: Αστυνομικός του Α.Τ. Κατερίνης 55 ετών, ξημερώματα της 03/12 απεβίωσε. Παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Απαντες χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.Πηγή άρθρου www.news247.gr