Κορονοϊός – Οι περιοχές που χτυπά η μετάλλαξη Δέλτα

Η μετάλλαξη Δέλτα και τα διαφορετικά χαρακτηριστικά του νέου κύματος

Η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού έχει σημάνει συναγερμό σε όλες τις χώρες, αλλά και στην Ελλάδα καθώς εν μέσω τουριστικής περιόδου η επιστροφή στην κανονικότητα απειλείται με άρση μέτρων και επαναφορά περιορισμών.

Οι ειδικοί αναφέρουν ανησυχητικά δεδομένα που έχουν προκύψει από τις προβλέψεις των μοντέλων κάνοντας λόγογια κυλιόμενο μέσο όρο μέχρι το τέλος του Ιουλίου για 2.600 κρούσματα ενώ οι εκτιμήσεις για τον Αύγουστο, ανεβάζουν τον πήχη στα  3.500 κρούσματα απευθύνοντας έκκληση ώστε να εμβολιαστούν οι πολίτες.

Οι περιοχές με τη μεγαλύτερη διασπορά στη μετάλλαξη Δέλτα

Τα μεγαλύτερα προβλήματα με το μεταλαγμένο στέλεχος της ινδικής μετάλλαξης εντοπίζονται στο Ηράκλειο Κρήτης και την Αττική με 58 και 39 αντίστοιχα,

Παράλληλα, πολλά είναι και τα νέα κρούσματα που ανιχνεύονται στις παραπάνω περιοχές, από τα συνολικά 1.997 κρούσματα κορονοϊού, στην Αττική καταγράφονται 1.022 νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη καταγράφονται 93 ενώ στο Ρέθυμνο Κρήτης ακόμα 73 κρούσματα και στο Ηράκλειο 106.

Ωστόσο, η ανησυχία μεγαλώνει καθώς η πρόσφατη έκθεση του ΕΟΔΥ αποτυπώνει έντονο επιδημιολογικό φορτίο και στις υπόλοιπες περιοχές που έχει εντοπιστεί το ινδικό μεταλλαγμένο στέλεχος: 93 στη Θεσσαλονίκη (5 ), 51 στη Λάρισα (1), 22 στην Εύβοια (1), 33 στην Αχαΐα (1), 24 στην Κορινθία (1), 3 στη Χαλκιδική (1) ενώ νωρίτερα πληροφορίες ανέφεραν 14 κρούσματα σε παιδιά 13-17 ετών σε κατασκήνωση, 9 στην Αργολίδα (1), 9 στη Λέσβο (4) και 2 στην Πάρο (2).

Θεσσαλονίκη: 49χρονος Ρώσος μοναχός από το Άγιο Όρος ο πρώτος διασωληνωμένος με μετάλλαξη Δέλτα

Στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται διασωληνωμένος ο πρώτος ασθενής με τη μετάλλαξη Δέλτα, όπως ανέφερε στο ethnos.gr ο συντονιστής των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, Νίκος Καπραβέλος.

Πρόκειται για 49 ετών Ρώσο μοναχό από το Άγιον Όρος, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, που δεν είχε κάνει καμία δόση εμβολίου και η κατάσταση του οποίου θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη. Ο μοναχός παρουσίασε συμπτώματα κορονοϊού και επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Καρυών. Του έγινε τεστ, εντοπίστηκε θετικός και επειδή η κατάσταση της υγείας του παρουσίαζε επιδείνωση, μεταφέρθηκε στις 2 Ιουλίου στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης. 

«Η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε ραγδαιότατη εξέλιξη και αναγκαστήκαμε να τον διασωληνώσουμε στις 4 Ιουλίου. Από την πρώτη στιγμή θεωρήσαμε ότι τα συμπτώματά του είναι ύπουλα για μετάλλαξη Δέλτα. Χθες βγήκαν τα αποτελέσματα και αποδείχθηκε ότι όντως ο μοναχός προσβλήθηκε από τη μετάλλαξη Δέλτα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μοναχός έβλεπε προσκυνητές.

Αυτό είναι το σημαντικότερο μήνυμα ότι η κινητικότητα και ο συγχρωτισμός μπορούν να δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα. Δυστυχώς, αρχίζουμε να βλέπουμε μια ίδια δυναμική με τη βρετανική μετάλλαξη τον περασμένο χειμώνα», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Καπραβέλος. 

 

Όλες οι ειδήσεις

Eμβόλιο: O EMA προειδοποίησε για νέες παρενέργειες σε AstraZeneca και Johnson & Johnson

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2021: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες – Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις

Κορονοϊός: Συναγερμός για κρούσματα σε παιδικές κατασκηνώσεις σε Χαλκιδική – Χανιά

Θεσσαλονίκη: Συνέλαβαν δύο εργάτες γιατί πέρασαν τον στόκο για κοκαΐνη

Τροχαίο στη Νίκαια: «Συγχωρώ τον οδηγό», λέει ο τραγικός πατέρας – Δεν μπορεί να γίνει η δωρεά

Θεσσαλονίκη: 49χρονος Ρώσος μοναχός από το Άγιο Όρος ο πρώτος διασωληνωμένος με μετάλλαξη Δέλτα

 

Πηγή άρθρου www.ethnos.gr