Κορονοϊός – Νέα έρευνα: 11 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν οι ανεμβολίαστοι

Τα στοιχεία του CDC δείχνουν τα επιστημονικά όπλα για την καταπολέμηση της πανδημίας

Έντεκα φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν έχουν οι ανεμβολίαστοι σε περίπτωση που κολλήσουν κορονοϊό, σύμφωνα με μεγάλη έρευνα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC)

Η μελέτη του CDC έλαβε υπόψη νοσηλείες και θανάτους ασθενών με κορονοϊό σε 13 πολιτείες και τα ευρήματα που προέκυψαν δείχνουν «περαιτέρω αποδείξεις για τη δύναμη του εμβολίου», όπως δήλωσε σε συνέντευξή της την Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου, η διευθύντρια του οργανισμού, Δρ. Ροσέλ Βαλένσκι. Στην έρευνα αναλύθηκαν και συνδέθηκαν με τον εμβολιασμό περισσότερα από 600.000 κρούσματα κορονοϊού από τον περασμένο Απρίλιο, ως τα μέσα Ιουλίου. Από αυτά, τα περιστατικά που δεν είχαν εμβολιαστεί είχαν περίπου 4,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από τον ιό, 10 φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσηλευθούν και 11 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από κορονοϊό.

Η προηγούμενη έρευνα του CDC, που βασίστηκε σε 43.127 περιστατικά covid στο Λος Άντζελες, μδιαπίστωσε ότι οι ανεμβολίαστοι ήταν 5 φορές πιθανότερο να κολλήσουν και 29 φορές πιθανότερο να νοσηλευτούν.  Σύμφωνα με τα στοιχεία, περίπου το 54% του πληθυσμού των ΗΠΑ είναι εμβολιασμένο και με τις δύο δόσεις του εμβολίου. Όπως διευκρίνησε και η Δρ. Βαλένσκι, «Έχουμε τα απαραίτητα επιστημονικά εργαλεία να χτυπήσουμε την πανδημία».

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: 2.132 κρούσματα, 32 θάνατοι, 378 διασωληνωμένοι

Δημήτρης Κουφοντίνας: Προσφεύγει στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο

Σύλληψη μοντέλου για ναρκωτικά: Αναλαμβάνει την ευθύνη ο σύντροφός της

Διαδικτυακή Αποκάλυψη: Μπλακ άουτ στο Ίντερνετ μπορεί να φέρει η επόμενη ηλιακή καταιγίδα

Πηγή άρθρου www.ethnos.gr