Κορονοϊός: Κλείνουν τα σχολεία σε όλη τη χώρα – Κοινωνία

Το κλείσιμο των σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης Πανελλαδικά, θα εισηγηθεί η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων η οποία εξακολουθεί να συνεδριάζει, καθώς διαπιστώνεται ότι πλέον και στις συγκεκριμένες ηλικίες υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού.

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες το σύστημα της τηλεκπαίδευσης θα επεκταθεί ακόμη και στις “κόκκινες” περιοχές όπου λειτουργούσαν δια ζώσης τα σχολεία.

Η απόφαση αυτή κρίνεται λογική καθώς σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί και η ένταξη ακόμη εννέα περιοχών στο βαθύ κόκκινο, και άρα οι μαθητικοί πληθυσμοί που θα μπορούσαν να πηγαίνουν σχολείο θα ήταν μια σημαντική μειοψηφία του συνόλου των μαθητών της χώρας.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή θα προχωρήσει και σε συστάσεις προς την Κυβέρνηση ώστε να διευκρινιστεί ότι το “πέταγμα του αετού” θα μπορεί να γίνει την καθαρή Δευτέρα με το sms 6 σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την οικεία του κάθε πολίτη.

Η Επιτροπή σήμερα καλείται επίσης να εισηγηθεί την “αυτονόητη” παράταση του lockdown για 2 εβδομάδες σε όσες περιοχές είναι σε βαθύ κόκκινο, καθώς και την ένταξη στην κατηγορία των περιοχών πολύ υψηλού κινδύνου (βαθύ κόκκινο) της Χαλκιδικής και του Δήμου Ιωαννιτών (πόλη Ιωαννίνων). Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες στην ίδια κατηγορία αναμένεται να μπουν και άλλες Περιφέρειες, όπως η Λέσβος, η Ευρυτανία και το Κιλκίς αλλά και οι Δήμοι Κατερίνης, Σκιάθου, Χανίων και Γρεβενών.
 


Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΠηγή άρθρου www.news247.gr