Κορονοϊός και τρίτη δόση εμβολίου: Τέλος Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου – Ποιοι θα την κάνουν

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στην τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό, αναφέροντας πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη αν δώσει την έγκριση η Επιτροπή.

Αρχικά, στη σημερινή ενημέρωση για τους εμβολιασμούς, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας είπε: «Περισσότεροι από 5.170.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 49% του γενικού πληθυσμού και στο 58% επί του ενήλικου.

Με μία δόση τουλάχιστον, έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 5.705.000 πολίτες, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 54,3% του γενικού πληθυσμού και στο 63,7% επί του ενήλικου».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε πως επιχειρησιακά είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε την 3η δόση διευκρινίζοντας πως τις κατευθυντήριες οδηγίες θα τις δώσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

H Επιτροπή Εμβολιασμών, πρόσθεσε ο κ. Θεμιστοκλέους, θα κινηθεί όπως και σε άλλες χώρες, σε τρεις άξονες: ανάλογα με την ηλικία, τους ανοσοκατεσταλμένους και τον χρόνο που έγινε ο εμβολιασμός.

«Σε κάθε περίπτωση, τέλη μήνα αρχές Σεπτεμβρίου, αν η Επιτροπή το αποφασίσει, θα είμαστε έτοιμοι να το υλοποιήσουμε», τόνισε.

Πηγή άρθρου www.newsbeast.gr