Κορονοϊός – Εξαδάκτυλος: Δεν υπάρχει λόγος για περιορισμούς

Αντίθετα με τους περισσότερους ειδικούς που εκφράζουν τον προβληματισμό τους, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τάσσεται υπέρ των νέων ελευθεριών που θα απολαμβάνουν από το Σάββατο οι εμβολιασμένοι πολίτες.

Ειδικότερα, ο κ. Εξαδάκτυλος εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι δεν θεωρεί βιαστικά τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό, διότι τώρα ο καιρός ξεχωρίζει τους ανθρώπους, στους εσωτερικούς βρίσκονται μόνο οι εμβολιασμένοι και συνεπώς δεν υπάρχει λόγος για περιορισμούς.

Στο ερώτημα εάν ο ίδιος σκοπεύει να πάει σε μπαρ με πολλούς εμβολιασμένους απάντησε: «Προφανώς αν θα πάω σε ένα μπαρ θα είμαι χωρίς μάσκα. Θα είμαι πιο άνετα από εβδομάδα, όταν θα έχω συμπληρώσει δύο εβδομάδες από την τρίτη δόση που έκανα τη Δευτέρα για να είμαι ειλικρινής μαζί σας».

Ο κ. Εξαδάκτυλος συμβούλευσε τους εμβολιασμένους πολίτες να προτιμούν να διασκεδάζουν σταθερά με τους ίδιους ανθρώπους και όπου προβλέπεται να φορούν τη μάσκα τους και να κρατάνε τις αποστάσεις.

Κληθείς να σχολιάσει συγκεντρώσεις ανεμβολίαστων σε σπίτια, ο πρόεδρος του ΠΙΣ ανέφερε ότι ο καθένας κάνει τις επιλογές του και πάρα πολλοί από τους ανθρώπους που λένε ότι «δεν υπάρχει τίποτα» και «όλο αυτό είναι ένα», τελικά γεμίζουν τις εντατικές και τις στατιστικές. Ο πρόεδρος του ΠΙΣ έστειλε ξανά μήνυμα στους ανεμβολίαστους πολίτες λέγοντάς τους ότι οι γιατροί είναι εδώ για να λύσουν οποιαδήποτε απορία έχουν, να τους βοηθήσουν να ξεπεράσουν τους φόβους τους, να τους εξηγήσουν τι πρέπει να κάνουν και βέβαια να τους εμβολιάσουν εάν το θελήσουν.

Πηγή άρθρου www.newsbeast.gr