Κοντοζαμάνης: Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα κληθούν να επιστρέψουν χρήματα

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Να επιστρέψουν ουσιαστικά πίσω χρήματα από τον μισθό τους θα κληθούν υγειονομικοί που δεν θα εμβολιαστούν άμεσα και από την 1η Σεπτεμβρίου θα τεθούν σε αναστολή καθηκόντων.

Αυτό αποκάλυψε σήμερα κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος σε σε σχετική ερώτηση είπε ότι για κάποιους υγειονομικούς, ανάλογα με το διάστημα που θα τεθούν σε αργία, θα αναζητηθούν τα ποσά ως αχρεωστήτως καταβληθέντα. Αυτό, όπως εξήγησε, επειδή οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα προπληρώνονται.

Όσον αφορά την πορεία των εμβολιασμών είπε ότι αυξάνεται στις τάξεις των υγειονομικών, ενώ υπενθύμισε πως σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και οι ιδιώτες γιατροί και φαρμακοποιοί, προειδοποιώντας για κυρώσεις.

Σχετικά με το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για την λειτουργία από την επόμενη εβδομάδα του ΕΣΥ, είπε ότι είναι έτοιμα επιχειρησιακά σχέδια και έχει αποτυπωθεί η κατάσταση. Υπάρχει, είπε, και η πρόβλεψη για προσλήψεις προσωπικού, συγκεκριμένου χρόνου και με συγκεκριμένες συμβάσεις. Προσέθεσε ότι θα υπάρξει και νομοθετική ρύθμιση τις επόμενες ημέρες για υποστηρικτικές υπηρεσίες στα νοσοκομεία και στις δομές και για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού. Επίσης έχει σχεδιαστεί ο τρόπος ανακατανομής του προσωπικού μέσα στα νοσοκομεία, ώστε να λειτουργήσουν ομαλά. Τόνισε ακόμη ότι θα παραταθούν διατάξεις που ισχύουν λόγω πανδημίας που θα δίνουν δυνατότητα στους φορείς να μετακινούν προσωπικό για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Σημειώνεται ότι χθες ανακοινώθηκε πως ανακαλούνται οι άδειες των εργαζομένων σε ΕΣΥ, ΕΚΑΒ και ΕΟΔΥ από την 1η Σεπτεμβρίου.

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr