Κομμωτήρια: Ανοίγουν τη Δευτέρα – Τι ισχύει με τη μετακίνηση

Estimated read time 1 min read

Τους πρώτους πελάτες υποδέχονται τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και οι επιχειρήσεις για την περιποίηση νυχιών σε χέρια και πόδια (μανικιούρ – πεντικιούρ).

Το Υπουργείο Ανάπτυξης έδωσε διευκρινίσεις, επισημαίνοντας ότι επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση για τη μετάβαση σε κομμωτήρια.

Η εξυπηρέτηση των πελατών γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού, με την κάθε επιχείρηση να είναι υποχρεωμένη να τηρεί σχετικό κατάλογο, τον οποίο θα επιδεικνύει σε ενδεχόμενο έλεγχο. Οι πολίτες στέλνουν τον κωδικό 6 με SMS στο 13033, ανεξάρτητα αν η περιοχή βρίσκεται στο Επίπεδο «Αυξημένου Κινδύνου» (κόκκινο) ή «Πολύ Αυξημένου Κινδύνου» (βαθύ κόκκινο). Άλλη εναλλακτική για τη μετακίνηση, ακόμα και όταν αυτή γίνεται μεταξύ διαφορετικών δήμων, είναι η βεβαίωση τύπου Β ή η χειρόγραφη δήλωση.

«Από Δευτέρα 22/3 στις περιοχές επιδημιολογικού επιπέδου «πολύ αυξημένου κινδύνου», επαναλειτουργούν οι υπηρεσίες των κομμωτηρίων & περιποίησης άκρων. Επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση κατόπιν ραντεβού, με βεβαίωση τύπου Β ή αποστολή sms στο 13033 με την επιλογή 6» ανέφερε το Υπουργείο Ανάπτυξης.

 

 

Με τι μέτρα ανοίγουν κομμωτήρια – κέντρα αισθητικής – μανικιούρ – πεντικιούρ

Η  επίσκεψη στα κομμωτήρια θα γίνεται αυστηρά με ραντεβού και με συγκεκριμένα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του ιού, καθώς και με υποχρεωτική τη μάσκα τόσο για τον πελάτη όσο και για τον εργαζόμενο. Αναλυτικά:

  • Τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον.
  • Απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των θέσεων εργασίας.
  • Εξυπηρέτηση πελατών μόνο με ραντεβού.
  • Τήρηση καταλόγου.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας για πελάτες και εργαζόμενους.
  • Υποχρεωτικά τα χάντια μιας χρήσης σε μανικιούρ και πεντικιούρ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσειςΠηγή άρθρου www.athensvoice.gr

You May Also Like

More From Author