Κλιμακώνεται το έκτο κύμα κορονοϊού, έκτακτη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ

Estimated read time 1 min read

Έκτακτη ενημέρωση για την πανδημία σήμερα το πρωί από τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Θεοκλή Ζαούτη, και τον α’ αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ, Δημήτρη Παρασκευή, μετά την έξαρση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, που έχει στοιχίσει συνολικά 30.302 ανθρώπων καθώς 26 συμπολίτες μας κατέληξαν το προηγούμενο 24ωρο.

Η αύξηση των μολύνσεων το τελευταίο διάστημα και η υψηλή θετικότητα των τεστ ειδικά στις τουριστικές περιοχές καταγράφονται μετά της «θυσίας» της δημόσιας υγείας από την κυβέρνηση στον βωμό των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. 

Ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τι μέλλει γενέσθαι το φθινόπωρο αλλά και μέσα στο καλοκαίρι ζητώντας εδώ και καιρό επιστροφή έστω ορισμένων βασικών περιοριστικών μέτρων, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε πλοία, αεροπλάνα ή εν γένεις τους εσωτερικούς χώρους, με στόχο να προστατευθούν οι πολίτες από το έκτο επιδημικό κύμα.

Ξανά στα 24.000 κρούσματα, αύξηση σε θανάτους και διασωληνώσεις

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, εκτίμησε πως το κύμα θα κορυφωθεί στις 16-17 Ιουλίου, προειδοποίησε πως τα ημερήσια κρούσματα θα φτάσουν ξανά τα 24.000 και πως θα αυξηθούν επίσης οι «σκληροί» δείκτες.

«Θα φτάσουμε λίγο πάνω από τους 200 διασωληνομένους, αργότερα στο τέλος του Ιουλίου. Αντίστοιχα οι θάνατοι περιμένουμε να αυξηθούν κι αυτοί φτάνοντας τους 27-28 μέσοσταθμικά , γύρω στις αρχές Αυγούστου» είπε και συμπλήρωσε πως θα ακολουθήσει η φάση αποκλιμάκωσης.

Ο καθηγητής επανέλαβε την πρόταση του για επαναφορά ορισμένων μέτρων, όπως η επιβολή υποχρεωτικού τεστ για τους εργαζομένους απευθύνοντας έκκληση στην πολιτεία «να μην φοβηθεί να βάλει υποχρεωτικότητα σε τεστ των εργαζομένων και βεβαίως μάσκα σε όσους εργάζονται σε χώρο όπου υπάρχει συνωστισμός».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι συνεχίζεται η επιβάρυνση του Εθνικού Συστήματος Υγείας η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, σημείωσε ότι «αυτή την εβδομάδα το ΕΣΥ πιέστηκε. Τα κρεβάτια νον κοβιντ αρχίσαμε να τα κάνουμε κόβιντ. Αυξάνεται σε κάθε νοσοκομείο ο αριθμός των κλινών κόβιντ. Δεν είναι τόσο απλά όσο τα νομίζουν όλοι».

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή η κ. Παγώνη επέστησε εκ νέου την προσοχή στις διακοπές,. «Να μην ξεχάσουμε τη μάσκα. Να είναι μέσα στη βαλίτσα μας και την τσάντα μας. Σώζει ζωές» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author