ΚΙΝΑΛ: Οι κινήσεις Παπανδρέου στο παρασκήνιο και οι ανατροπές στην «κούρσα» της διαδοχής

Estimated read time 1 min read

Έντονες διεργασίες και παρασκήνιο σε ό,τι αφορά την κάθοδο του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του CNN Greece, o πρώην πρωθυπουργός απευθύνεται στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής από τα οποία ζητάει την υποστήριξη τους στο πρόσωπο του. Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί για να είναι κάποιος υποψήφιος θα πρέπει να συλλέξει 5.000 υπογραφές μελών ή το 15% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Αυτό σημαίνει ότι ο κύριος Παπανδρέου θέλοντας να μη διχάσει την βάση του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ απευθύνεται στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής από τα οποία πιστεύει ότι ένας μεγάλος αριθμός θα δηλώσει υποστήριξη στο πρόσωπο του.

Στο μεταξύ στενός του συνεργάτης, πρώην υπουργός, αναφέρει ότι από τη στιγμή που εκδηλώθηκε η πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου και εμμέσως έγινε αντιληπτό ότι ενδιαφέρεται για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ καταγράφεται τεράστιο ενδιαφέρον διαφόρων προσωπικοτήτων, που θα εκδηλώσουν το επόμενο διάστημα ανοιχτά την υποστήριξή τους στο πρόσωπο του. Οι προσωπικότητες αυτές προέρχονται από τον χώρο του πολιτισμού, των γραμμάτων και των τεχνών. Παράλληλα, αμιγώς κομματικά στελέχη από όλη την Ελλάδα δηλώνουν, όπως υποστηρίζει η ίδια πηγή, ότι βρίσκονται στο πλευρό του κ. Παπανδρέου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του CNN Greece, ο χρόνος φαίνεται να κυλά αντίστροφα καθώς από αύριο το πρωί είναι πιθανό να ανακοινωθεί επίσημα η υποψηφιότητά του κόντρα στους κυρίους Ανδρουλάκη και Λοβέρδο, ενώ σε ό,τι αφορά τους άλλους τέσσερις υποψηφίους δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα, ότι θα παραμείνουν μέχρι τέλος στην «κούρσα» της διαδοχής.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε έντονη συζήτηση με τον Χάρη Καστανίδη που διεκδικεί την ηγεσία του κόμματος πριν ακόμη εκδηλώσει ενδιαφέρον ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου φαίνεται να μην έχει πειστεί ακόμη να κάνει πίσω στη διεκδίκηση της ηγεσίας. Επειδή, δε, ο Χάρης Καστανίδης πρόσκεινται στο Γιώργο Παπανδρέου και το κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών αντιδρά στην υποψηφιότητά του πρώην πρωθυπουργού, λέγοντας -σύμφωνα με συνεργάτες του- ότι δεν κάνει πίσω.

Εκτιμάται πως και τα υπόλοιπα στελέχη που πρόσκεινται στους λεγόμενους «προεδρικούς» έρχονται σε δύσκολη θέση, καθώς θα πρέπει να αποφασίσουν το αμέσως προσεχές διάστημα τι θα πράξουν στην περίπτωση που είναι υποψήφιος ο Γιώργος Παπανδρέου. Ήδη, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Βασίλης Κεγκέρογλου έχει περίπου «φωτογραφίσει» το τι θα πράξει σε αυτήν την περίπτωση, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποσυρθεί.

Πηγή άρθρου www.cnn.gr

You May Also Like

More From Author