«Κιβωτός του Κόσμου»: Τι ερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου

Estimated read time 1 min read

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗΣ/EUROKINISSI

Συνεχίζονται οι έρευνες στις δομές της ΜΚΟ με την Εισαγγελία Βόλου να έχει παραγγείλει τρίτη προκαταρκτική έρευνα που αφορά τη δομή στο Διμήνι. 

Σκοπός είναι να διερευνηθούν καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μέσω των Μ.Μ.Ε. και φέρεται να προέρχονται από πρώην τρόφιμους της δομής.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η προκαταρκτική ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, με σκοπό τον εντοπισμό των καταγγελλόντων, καθώς, μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει εμφανιστεί για κατάθεση, είτε στην Αστυνομία, είτε στην Εισαγγελία, κανείς πρώην ή νυν τρόφιμος, πρώην ή νυν εργαζόμενος, εθελοντής, γονέας ή κηδεμόνας τρόφιμου της δομής του Βόλου.

Οι άλλες δύο προκαταρκτικές έρευνες που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, αφορούν, η μία στην καταγγελία του πρώην εργαζομένου της δομής, Χρόνη Χλίτσιου, τον περασμένο Αύγουστο, για κακοποίηση τριών παιδιών από στέλεχος της Κιβωτού που ήρθε από την Αθήνα και η άλλη, καταγγελία πρώην τρόφιμου για ξυλοδαρμό που έγινε στον Συνήγορο του Πολίτη.

Καλαμάτα

Στο μεταξύ, λογιστικά βιβλία και ένα περίστροφο κατέσχεσαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησαν χθες σε δομή της «Κιβωτού του Κόσμου», σε περιοχή του Δήμου Καλαμάτας, κατόπιν παραγγελίας της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια του ελέγχου, μία διοικητική υπάλληλος υπέδειξε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας ένα περίστροφο, το οποίο ήταν κλειδωμένο στο γραφείο της. Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, η διοικητική υπάλληλος ισχυρίστηκε ότι το περίστροφο είχε βρεθεί σε προγενέστερο χρόνο κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού στο κτίριο που στεγάζεται η δομή.

Η διοικητική υπάλληλος συνελήφθη, αλλά, σύμφωνα με την Αστυνομία, αφέθηκε ελεύθερη κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα.

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author