Κατεπείγουσα αγωγή της Κεραμέως για την 24ωρη απεργία- «Για τη διασφάλιση των Πανελλαδικών»

Κατεπείγουσα αγωγή κατέθεσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, για την αυριανή 24ωρη απεργία, με στόχο τη «διασφάλιση των Πανελλαδικών εξετάσεων».

 

Η κ. Κεραμέως κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών κατεπείγουσα αγωγή κατά των καλούντων σε απεργία «με μοναδικό σκοπό να διασφαλισθεί – στο αναγκαίο και αναλογικό μέτρο – ότι η διενέργεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 δεν θα παρακωλυθεί με κανένα τρόπο», αναφέρει το υπουργείο Παιδείας σε σχετική ανακοίνωση.

 

Η υπουργός Παιδείας ζητά να περιοριστεί η άσκηση της απεργίας στη μη εμπλοκή των εκπαιδευτικών και λοιπών συντελεστών της διεξαγωγής Πανελληνίων εξετάσεων καθώς και να προβλεφθεί η δυνατότητα χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς έως τις 10 π.μ. της Τετάρτης, προκειμένου να μπορέσουν να προσέλθουν οι υποψήφιοι, επιτηρητές και λοιποί συντελεστές στα εξεταστικά κέντρα.

 

Η κήρυξη της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών για την Τετάρτη «μπορεί να θέσει ανυπέρβλητα εμπόδια στην απρόσκοπτη συμμετοχή των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και την ομαλή διενέργειά τους», αναφέρει το υπουργείο Παιδείας σε σχετική ανακοίνωση.

 

Το δικαίωμα στην απεργία είναι απολύτως σεβαστό και κατοχυρωμένο, σημειώνει το υπουργείο. «Δεν μπορεί όμως και δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο μια κρίσιμη δοκιμασία για το μέλλον περισσότερων των 100.000 υποψηφίων», συμπληρώνει.

 

Το υπουργείο επισημαίνει ότι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στη διαδικασία, υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας και εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τις πρωινές ώρες μετακίνησης υποψηφίων, επιτηρητών και λοιπών συντελεστών προς τα εξεταστικά κέντρα «όλοι συμβάλλουν, άμεσα ή έμμεσα, στην ομαλή διεξαγωγή μιας κρίσιμης δοκιμασίας της σχολικής ζωής, που δεν νοείται να τίθεται σε κίνδυνο».

Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι η ΟΛΜΕ απηύθυνε αίτημα εξαίρεσης των μελών της από την απεργία της ΑΔΕΔΥ, το οποίο ωστόσο δεν έχει απαντηθεί.

 

«Καθήκον μας να προστατεύσουμε τους υποψηφίους μας από κάθε αναστάτωση, τη στιγμή που κορυφώνεται η προσπάθειά τους στις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας, και να θωρακίσουμε την ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων. Καλούμε όλες τις πολιτικές και κοινωνικές ομάδες να συστρατευθούν σε αυτόν τον σημαντικό σκοπό. Απευθύνουμε κάλεσμα στους καλούντες σε απεργία να μην παρεμποδίσουν με οποιονδήποτε τρόπο την κρίσιμη αυτή δοκιμασία των παιδιών μας», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.grΠηγή άρθρου www.lifo.gr