Καταθέτει η Ιωάννα για την επίθεση με βιτριόλι

EUROKINISS/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου ανοίγει σήμερα με την κατάθεσή της την ακροαματική διαδικασία της δίκης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών για την επίθεση σε βάρος της με βιτριόλι τον Μάιο του 2020 στην Καλλιθέα.

Ωστόσο, η Εφη Κακαράντζουλα, που κατηγορείται ότι πήγε να τη σκοτώσει, αναμένεται να μην παρευρεθεί, όπως και στην πρώτη συνεδρίαση κατά την οποία ζήτησε μετατροπή της κατηγορίας επιδιώκοντας μικρότερη ποινή.

Το θύμα της ακραίας επίθεσης θα ανέβει στο βήμα του μάρτυρα για να εξιστορήσει όσα έγιναν εκείνο το πρωί, να απαντήσει σε όσα την ρωτήσουν δικαστές και δικηγόροι αλλά και να ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία της δράστιδας. 

Εκείνο ωστόσο που δεν μπορεί να απαντήσει και θέλει να μάθει είναι το γιατί δέχτηκε αυτή την επίθεση. Αυτό το ερώτημα καλείται να απαντήσει το δικαστήριο, ώστε να σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη για την δράστιδα, η οποία μέχρι στιγμής έχει αναφερθεί αόριστα στα αίτια της επίθεσης κάνοντας λόγο για μία πεποίθηση της πως η Ιωάννα είχε εμπλοκή σε προσωπικό της πρόβλημα.

Η 36χρονη φαίνεται να πίστευε πως το θύμα σχετιζόταν με έναν άντρα με τον οποίο επεδίωκε να σχετιστεί η ίδια. Ο 40χρονος θα καταθέσει στο δικαστήριο. «Ο άνδρας αυτός έχει δώσει κατάθεση στις αρχές και ανέφερε ότι εδώ και δυο χρόνια γνωρίζει την 37χρονη κατηγορουμένη και διατηρεί μαζί της “ελεύθερη ερωτική σχέση” μέχρι και σήμερα» ανέφερε στο διαβιβαστικό της η Αστυνομία. Ο ίδιος υποστήριξε πως είχε διαδικτυακή επικοινωνία ελάχιστες φορές με την Ιωάννα, που σταμάτησε ένα χρόνο πριν την επίθεση.

Οι δικαστές καλούνται επίσης να διερευνήσουν αν η κατηγορουμένη είχε συνεργούς σε οποιαδήποτε φάση πριν αλλά και μετά την επίθεση, την οποία σχεδίαζε καιρό. Σύμφωνα με τους συνηγόρους του θύματος, υπάρχουν πρόσωπα που είχαν ρόλο στην όλη υπόθεση, για τα οποία σκοπεύουν να προσκομίσουν στοιχεία στο δικαστήριο.

«Η δικαιοσύνη δεν είναι θέμα φύλου»

Εδώ και 15 μήνες, και μετά από δεκάδες επεμβάσεις, η Ιωάννα δεν έχει ολοκληρώσει όλες τις επεμβάσεις και θεραπείες που απαιτούνται, ώστε να μπορεί να επανέλθει «όχι για να γίνω όμορφη γυναίκα, μόνο για να γίνω φυσιολογικός άνθρωπος» , όπως είχε αναφέρει η ίδια.

Σε πρόσφατη τηλεοπτική της συνέντευξη σχολίασε την δικαστική εξέλιξη με την οποία εξαιρέθηκαν τρεις γυναίκες ένορκοι με αποτέλεσμα στο σώμα των ενόρκων να βρίσκονται μόνο άντρες.

«Η δικαιοσύνη δεν είναι θέμα φύλου. Είναι νομικό δικαίωμα του συνηγόρου να εξαιρέσει τις γυναίκες ενόρκους. Ως γυναίκα και όχι ως θύμα νιώθω ότι αυτή η κίνηση έχει κάποια στοιχεία σεξισμού και ρατσισμού. Ομως, θεωρώ ότι έχει αγγίξει όλον τον κόσμο ανεξαρτήτως φύλου. Πιστεύω ότι οι ένορκοι, άντρες και γυναίκες, θα δουν τα στοιχεία και τη δικογραφία και θα πράξουν σωστά» τόνισε.

Η διαδικασία αναμένεται να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς για να μην παρέλθει το 18μηνο ανώτατο όριο κράτησης και αποφυλακιστεί η δράστιδα πριν την απόφαση του δικαστηρίου.

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr