Καταγγελίες από τους μηχανικούς της ΕΡΤ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΤ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:Για τα ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ… Τελικά η φράση “ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;” είναι διαχρονική! Η οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας έχει προκαλέσει στον κλάδο των Η.Μ.Μ.Ε. τεράστιες εντάσεις με επίκεντρο την ΕΡΤ και εκείνους που τη θεωρούν αντίπαλό τους να επιχειρούν χτυπήματα με όλα […]

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:Για τα ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ…

Τελικά η φράση “ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;” είναι διαχρονική!

Η οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας έχει προκαλέσει στον κλάδο των Η.Μ.Μ.Ε. τεράστιες εντάσεις με επίκεντρο την ΕΡΤ και εκείνους που τη θεωρούν αντίπαλό τους να επιχειρούν χτυπήματα με όλα τα μέσα εναντίον της. Η πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης, η παθητική στάση της προηγούμενης διοίκησης στο πλαίσιο του νόμου για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, η καθυστέρηση εφαρμογής της νομοθεσίας, η αδυναμία χάραξης συνολικής στρατηγικής για την ψηφιακή εποχή, λόγω έλλειψης διοίκησης και αδυναμιών που υπάρχουν στην ΕΡΤ, την έχουν αφήσει έκθετη απέναντι στους ανταγωνιστές της.

Μετά την χθεσινή επιτυχή προσπάθεια της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης να εκπέμψει ψηφιακά τα εθνικής εμβέλειας κανάλια της ΕΤ-1, ΝΕΤ και ΕΡΤ-3, καθώς και τα ραδιόφωνα της, δυστυχώς μετά από παρεμβάσεις της DIGEA στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και Δικτύων ανάγκασαν την μεταβατική διοίκηση της ΕΡΤ να σταματήσει την εκπομπή από τα Κ.Ε. Πάρνηθας και Πηλίου. Χρησιμοποιώντας ανυπόστατα επιχειρήματα έφτασαν στο σημείο να χαρακτηρίζουν το σύστημα MPEG2 ακατάλληλο, γιατί δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους. Αναγκάζουν την ΕΡΤ που έχει εγκαταστάσεις από την δεκαετία του 60 και έχουν νομιμοποιηθεί από Διεθνείς Συμβάσεις, να μετακινήσει τα σημεία εκπομπής της, προκειμένου να ικανοποιηθεί το σχέδιο των ανταγωνιστών της, που υπαγόρευαν πολιτική κατά την περασμένη περίοδο. Είναι αδιανόητο να χάνονται τα εκατομμύρια ευρώ των επενδύσεων που έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός. Καλούμε εδώ και τώρα…, την διοίκηση της ΕΡΤ και τα αρμόδια Υπουργεία να υπερασπίσουν τα συμφέροντα της ΕΡΤ και του ελληνικού λαού. Εμείς οι εργαζόμενοι τεχνικοί δεν θα παραδώσουμε σε κανέναν τον αγώνα δεκαετιών και θα δώσουμε τη μάχη, παρά τις κασσάνδρες και τα εμπόδια που υπάρχουν για να έχει ελεύθερη πρόσβαση ο ελληνικός λαός στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση με το λιγότερο δυνατό κόστος. Ο Σύλλογος μας στηρίζει τις προσπάθειες των μελών του για μια αποτελεσματική Δημόσια Ραδιοτηλεόραση που θα υπηρετεί τον πολίτη και θα του παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες στην ψηφιακή εποχή.