Κακοκαιρία: Σαρώνει τη Βόρεια Ελλάδα -Χιόνια στη Θεσσαλονίκη, χιονοκαταιγίδα στη Ροδόπη [βίντεο] | ΕΛΛΑΔΑ

Η κακοκαιρία έκανε την εμφάνισή της στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς από το απόγευμα της Τρίτης ξεκίνησε να χιονίζει σε ορεινά σημεία της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ναύπακτος: Φούσκωσε ο Εύηνος από την κακοκαιρία -Δοκιμάζεται η αντοχή στο παραδοσιακό «καρέλι» [βίντεο]

Επικίνδυνη επιδείνωση του καιρού στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο -Προειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας

Αυτήν την ώρα παρατηρείται ασθενής χιονόπτωση στον Χορτιάτη και στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Σερρών, στον κόμβο Καρτερέ, με την κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται κανονικά. Νιφάδες χιονιού ξεκίνησαν να πέφτουν σε Ωραιόκαστρο και Μελισσοχώρι, ενώ χιονόνερο πέφτει στον Λαγκαδά.

Χιονοκαταιγίδα στη Ροδόπη

Ένα σπάνιο, για τα ελληνικά δεδομένα, μετεωρολογικό φαινόμενο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της κακοκαιρίας στη Ροδόπη.

Πρόκειται για τη χιονοκαταιγίδα, μια κατάσταση που έχει τα χαρακτηριστικά της κοινής καταιγίδας, με αστραπές και βροντές, με τη μόνη διαφοροποίηση ότι αντί για βροχή -ή και μαζί με τη βροχή- πέφτει χιόνι.

❄⚡❄⚡❄⚡❄⚡

ΧΙΟΝΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟΠΗ ΧΩΡΙΟ ΚΕΧΡΟ.LIVE ΔΕΛΤΙΟ

FORD RAPTOR
ΧΟΡΗΓΙΑ
Ford Βροχίδης-Χατζής Α.Ε Θεσσαλονίκη

Posted by Forecast Weather Greece on Tuesday, January 26, 2021

Δήμος Μαρωνείας Σαπών: Η έντονη βροχόπτωση απειλεί πέντε οικισμούς

Ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν για μια ακόμη φορά τον Δήμο Μαρωνείας Σαπών, καθώς οι λεκάνες απορροής δεν μπόρεσαν να απορροφήσουν τις μεγάλες ποσότητες νερού, με συνέπεια να υποχωρήσουν αναχώματα, ποτάμια να υπερχειλίσουν και γεφύρια να καλυφθούν με νερό.Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr