Κακοκαιρία Μήδεια: Έρχεται από το Σάββατο με χιόνια – Ποιες περιοχές θα σαρώσει – Καιρός

Πλησιάζουν στη χώρα μας από την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη οι ψυχρές αέριες μάζες που φέρνει η κακοκαιρία Μήδεια, η οποία αναμένεται να εμφανίσει τα πρώτα έντονα φαινόμενα από το ερχόμενο Σάββατο (13/2).

Τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου κύματος κακοκαιρίας θα είναι η απότομη πτώση της θερμοκρασίας, το κρύο και οι χιονοπτώσεις, αρχικά στα βόρεια και στη συνέχεια στην υπόλοιπη χώρα, ακόμη και σε πεδινές περιοχές, οι οποίες μάλιστα θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα, μαζί με παγετό και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Κακοκαιρία Μήδεια: Καταφτάνει το Σάββατο, εντείνεται την Κυριακή

Η κακοκαιρία Μήδεια αναμένεται να γίνει αισθητή από το Σάββατο, αρχικά στα βόρεια, βαθμιαία στα κεντρικά και μέχρι το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, με νεφώσεις, βροχές ή χιονόνερο.

Αναμένεται να σημειωθούν χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές, στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και στα βόρεια, ενώ από τις προμεσημβρινές ώρες χιόνια αναμένονται και στα κεντρικά ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της βόρειας και βαθμιαία της κεντρικής Ελλάδας. Προς το βράδυ, η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, η οποία θα γίνει αισθητή και στα κεντρικά και νότια. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια, όπου τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Εικόνες του περασμένου Ιανουαρίου αναμένεται να επαναφέρει η κακοκαιρία “Μήδεια” με χιόνια και στην Αττική