Κακοκαιρία: Καταστροφές στην Αττική – Απίστευτες εικόνες στο Νέο Ηράκλειο – Κοινωνία

Συνολικά τρεις τραυματίες εκ των οποίων η μία σοβαρά αλλά και τεράστιες καταστροφές άφησε στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου το νέο σφοδρό κύμα της κακοκαιρίας που έπληξε από τα ξημερώματα και την πρωτεύουσα

Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα που είναι σε σοβαρότερη κατάσταση τραυματίστηκε όταν έπεσε τοίχος στο κεφάλι της και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο »Ευαγγελισμός». Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τραυματίστηκαν ελαφριά αλλά δυο άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΚΑΤ.

Μετά την εκδήλωση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από εχθές Δευτέρα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, έχει δεχθεί 156 κλήσεις.

Ειδικότερα, από τις πρωινές ώρες σήμερα, η Πυροσβεστική στην Αττική έχει δεχθεί 148 κλήσεις, κυρίως για τις περιοχές: Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Περιστέρι, Μοσχάτο και Αιγάλεω, για 103 κοπές δέντρων, 27 αντλήσεις υδάτων και 18 αφαιρέσεις αντικειμένων, ενώ οι περισσότερες ενέργειες είναι σε εξέλιξη. Τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα έχουν διάρκεια έως και σήμερα το απόγευμα.

Συνεπώς, παραμένει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων και προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες που πιθανόν να προκύψουν, στις περιοχές που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα, το πυροσβεστικό προσωπικό έχει τεθεί από εχθές σε αυξημένη ετοιμότητα.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Από την Πυροσβεστική παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης έκτακτων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Ενδεικτικό άλλωστε είναι ότι στο Ν. Ηράκλειο που εντοπίστηκε πιο έντονο το πρόβλημα, διεκόπη η κυκλοφορία στην οδό Μαρίνου Αντύπα από την πτώση δεκάδων δέντρων κατά μήκος της οδού και τα πιο πολλά συνεργεία της Πυροσβεστικής έφτασαν στο συγκεκριμένο σημείο.

Πιο συγκεκριμένα, οι δρόμοι στους οποίους έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην περιοχή λόγω πτώσεων δέντρων και αντικειμένων, είναι επί της Λ. Κύμης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μαρούσι από το ύψος της συμβολής της με την Λ. Πλαπούτα, στο Ν. Ηράκλειο, επί της Λ. Κύμης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μεταμόρφωση, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Μαρίνου Αντύπα, επί της οδού Μαρίνου Αντύπα, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Φιλοθέης και επί της οδού Ανατολής, από το ύψος της οδού Ήρας.