Κακοκαιρία / Έρχεται η «Αθηνά» με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ – Πότε θα «χτυπήσει» την Αττική

Το όνομα «Αθηνά» δίνει η ΕΜΥ στην πρώτη κακοκαιρία που «βαφτίζει», μετά τη συνεργασία που ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες με τις Μετεωρολογικές Υπηρεσίες της Κύπρου και του Ισραήλ. 

Η κακοκαιρία, για την οποία προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, θα ξεκινήσει από σήμερα Τετάρτη το βράδυ και από τη βορειοδυτική Ελλάδα. Κύρια χαρακτηριστικά της θα είναι:

  • Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις.
  • Οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι την Πέμπτη (07-10-2021) στα δυτικά, που η έντασή τους θα φτάσει πρόσκαιρα τα 9 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν:

1. Σήμερα Τετάρτη (06-10-2021)

Από τις βραδινές ώρες τα νησιά του βορείου Ιονίου και τις παράκτιες περιοχές της Ηπείρου.

2. Την Πέμπτη (07-10-2021)

Τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία, καθώς και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Από το μεσημέρι τη βορειοδυτική Πελοπόννησο και βαθμιαία την υπόλοιπη Πελοπόννησο.

3. Την Παρασκευή (08-10-2021)

α. Τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη    Μακεδονία (κυρίως την κεντρική), από το μεσημέρι βαθμιαία τα νησιά   του βορειοανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη.

β. Την Πελοπόννησο, τη Στερεά, την Εύβοια, τις δυτικές και βόρειες   Κυκλάδες, με σταδιακή εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.

Ο καιρός στην Αττική

Ειδικότερα για την Αττική, η ΕΜΥ προειδοποιεί ότι η «Αθηνά» θα προκαλέσει βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, που θα εκδηλωθούν την  Παρασκευή (08-10-2021) από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι νωρίς το  απόγευμα.
 

Πηγή άρθρου www.avgi.gr