«Και οι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν» | Η Εφημερίδα των Συντακτών

EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν είναι άτρωτοι, ωστόσο θα νοσήσουν ήπια, ανέφερε η καθηγήτρια Παθολογίας Ελένη Γιαμαρέλλου, κρούοντας παράλληλα το καμπανάκι του κινδύνου για τους ανεμβολίαστους που κινδυνεύουν να νοσήσουν βαριά με κορονοϊό και να χρειαστεί να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ.

«Έχει αρχίσει μία φασαρία ότι ενώ στην αρχή το εμβόλιο ήταν 100% ασφαλές, μετά έπεφτε το ποσοστό. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι και οι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν. Κινδυνεύουν όμως για να κάνουν κάτι πολύ ελαφρό, που σπάνια θα τους οδηγήσει στο νοσοκομείο. Οι ανεμβολίαστοι πρέπει να τρέξουν αυτή τη στιγμή, γιατί κινδυνεύουν διπλή φορά για βαριά νόσηση, για εντατική» είπε στο Mega.

Η καθηγήτρια Παθολογίας, αναφερόμενη στον εμβολιασμό των παιδιών, τόνισε πως «ενώ στην αρχή της πανδημίας λέγαμε ότι τα παιδιά δεν κινδυνεύουν, τελικά αποδεικνύεται, και ιδιαίτερα με το στέλεχος Δέλτα, ότι τα παιδιά κολλάνε τους άλλους αλλά και τα ίδια νοσούν» και έφερε ως παράδειγμα τις ΗΠΑ όπου «το 18% των νοσηλευομένων είναι τα παιδιά»

Τέλος, όσον αφορά στις μυοκαρδίτιδες επικαλέστηκε μελέτες στην Αμερική που έδειξαν ότι η πιθανότητα ήταν 3 με 9 στο εκατομμύριο.

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr